Gătește Hummus cu spanac. Rețetă orientală
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 400 g năut fiert (sau o conservă de năut)
- 2-3 mâini de frunze proaspete de spanac, bine spălate
- 3 linguri de tahini (pastă de susan)
- 2-3 căței de usturoi (după gust), zdrobiți
- Sucul de la 1 lămâie medie
- 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper, după gust
- 2-3 linguri de apă rece
- O linguriță de chimion măcinat (opțional).
Mod de preparare
Începi cu pregătirea năutului. Dacă folosești năut din conservă, scurge-l și clătește-l bine sub apă rece. Dacă ai năut fiert în casă, asigură-te că este bine scurs.
Într-o tigaie, gătește spanacul rapid, timp de 1-2 minute, fără ulei, doar până își pierde volumul. Dacă preferi, poți folosi spanac crud, pentru o aromă mai intensă.
Într-un robot de bucătărie, adaugă năutul, spanacul (fiert sau crud), tahini, usturoiul zdrobit, sucul de lămâie, chimionul (dacă folosești), sare și piper. Pulsează pentru a amesteca ingredientele.
În timp ce blenderul rulează, toarnă treptat uleiul de măsline. Dacă hummusul este prea gros, adaugă câte puțină apă rece pentru a-l subția, până obții consistența dorită.
Gustă și ajustează condimentele – mai adaugă sare, piper sau suc de lămâie, dacă e necesar.
Transferă hummusul în recipiente de servire și decorează-l după propria imaginație. Poate fi servit cu lipii de casă, legume proaspete, crackers sau ca parte a unui platou de aperitive.
Spor și poftă bună!
COMENTARII