Rețete de post

Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase

Pentru că rețetele de hummus sunt foarte apreciate în perioadele de post, azi avem pentru voi o rețetă de hummus cu cartofi dulci. Hummus-ul iese tare gustos în această variantă, dar și frumos colorat și plăcut aromat.

Ne plac preparatele pe bază de năut, atât pentru gust cât și pentru consistență, dar și pentru beneficiile pe care năutul ni le oferă.

Se știe deja despre năut că este un aliment foarte bogat în fibre eficiente pentru îmbunătățirea digestiei. Pe lângă faptul că favorizează digestia, fibrele oferă și senzația de sățietate și mențin controlul apetitului. Năutul este o leguminoasă foarte sănătoasă și consistentă și poate substitui cu succes carnea în perioadele de post.

Citește și articolul complet despre beneficiile consumului de năut.

Rețetele de hummus sunt foarte versatile. Plecând de la rețeta de bază a hummus-ului oriental, putem face o mulțime de combinații pentru gusturi delicioase și texturi cremoase.

Putem adăuga piureuri de legume sau de fructe intens colorate. Obținem astfel un aspect spectaculos, dar și un plus de gust și de sănătate.

Vedeți un astfel de exemplu la rețeta de hummus cu avocado. Este o rețetă foarte gustoasă, dar mai ales, hrănitoare. Combinația dintre năut și avocado este minunată.

Cum se prepară rețeta de hummus cu cartofi dulci

Rețeta hummus-ului de azi nu este deloc complexă. Iar ingredientele sunt cele clasice, plus cartofii dulci, pe care, fie îi fierbem, fie îi coacem, după preferințe.

Gustul cartofilor dulci va fi echilibrat de gustul năutului și al pastei de susan. Iar dulceața cartofilor se atenuează cu suc de lămâie proaspăt stors.

Cartoful copt este mai gustos, chiar dacă timpul de preparare al rețetei va fi mai mare. Hummus-ul preparat în acest mod nu mai are nevoie de alte condimente decât cele clasice. Gustul este îmbunătățit de la cartoful dulce și este suficient.

Vă mai recomand de pe blog și rețeta de  hummus cu dovleac copt, la fel de gustoasă și plăcut colorată.

Dar mai găsiți pe blog și alte variante de hummus de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de hummus cu cartofi dulci.

Hummus cu cartofi dulci în bol gri așezat pe un ștergar gri, garnisit cu verdeață

Gătește Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

8

Hummus cu cartofi dulci în bol gri, garnisit cu verdeață, alături de o lingură de lemn și doi cartofi dulci

Ingrediente

  • 1 kg năut fiert
  • 50 gr pastă de susan (tahini)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 6 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • zeama de la 1 lămâie și de la 1 lime
  • 2 gr chimion
  • 500 gr piure de cartof dulce.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea cartofului dulce pe care îl spălăm bine cu apă rece și îl ștergem. Îl înfășurăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și îl punem în cuptor la 180 de grade Celsius, pentru 40-50 de minute. În ultimele 10 minute îl desfacem ușor din hârtie și folie și îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc.

După coacere lăsăm cartoful să se răcească bine, apoi îl decojim și îl transformăm în piure.

Pentru a prepara hummus cu cartofi dulci, punem piureul de cartofi în recipientul blenderului. Adăugăm peste el boabele de năut fierte și scurse bine, pasta de susan, puțin suc de lămâie, puțin ulei de măsline și condimentele.

Procesăm ingredientele până când obținem o pastă consistentă. Mai adăugăm câte puțin ulei și suc de lămâie, dar și din zeama de la conserva de năut, pentru a potrivi consistența hummus-ului.

Punem hummus-ul la rece pentru cel puțin 30 de minute, pentru a se întrepătrunde bine aromele ingredientelor.

Garnisim hummus-ul cu condimente, cu ulei de măsline, cu verdețuri sau cu ce dorește fiecare.

Spor și poftă bună!