Înghețată

Înghețată de vanilie cu afine

Rețetele de înghețată sunt destul de simple, așa cum este și rețeta de înghețată de vanilie cu afine. Doar trebuie să avem puțină răbdare, cam 3-4 ore, până se încheagă.

Pentru că înghețata este desertul preferat, vara, ar fi ideal să o preparăm în casă. Așa știm ce conține, știm ce mâncăm. Poate nu ies atât de gustoase și cremoase ca cele din comerț, dar sunt, cu siguranță, mult mai sănătoase.

Citește și: Rețetă de înghețată cu căpșuni și cireșe

Nouă ne plac înghețatele preparate în casă, așa că preparăm destul de des diverse rețete de înghețată.

Ne plac în mod deosebit înghețatele cu fructe, dar preferata noastră rămâne Înghețata de ciocolată.

Dintre rețetele de înghețată de pe blog, vă mai recomand, în mod deosebit:

Rețeta de Înghețată tiramisù

Rețeta de Înghețată de avocado cu lapte condensat

Dar găsiți o colecție de rețete de înghețată accesând Categoria Înghețată, de unde puteți alege ce vă place.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple de prăjiturele cu care să-i răsfățați pe cei dragi în pauza de cafea, vă oferim o rețetă de madeleine cu lămâie, din bucătăria franceză.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Descoperiți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de înghețată de vanilie cu afine.

Cupă de vafă cu înghețată de vanilie cuafine

Gătește Înghețată de vanilie cu afine

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

8

Înghețată de vanilie cu afine în bol alb, alături de o lingură cu înghețată și afine proaspete

Ingrediente

  • 4 gălbenușuri de ouă
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 100 gr unt
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 200 gr afine + 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță cu suc de lămâie

Mod de preparare

Punem gălbenușurile într-un vas și le amestecăm cu un praf de sare, vanilia, zahărul și untul moale și amestecăm până la omogenizare. Transferăm vasul pe baie de aburi și amestecăm intens până se formează o cremă, ca o budincă.

Trecem crema de vanilie prin sită, pentru a ne asigura că este foarte fină. Apoi o lăsăm la răcit, acoperită cu o folie de prospețime, așezată la contact cu crema.

Între timp, punem iaurtul la scurs într-o sită foarte deasă, spălăm afinele și le lăsăm la scurs și mixăm smântâna pentru frișcă până devine cremoasă.

Când crema de vanilie s-a răcit, adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm, treptat, 200 ml din smântâna pentru frișcă. Amestecăm ușor să rămână crema aerată.

Separat pasăm afinele cu puțin zahăr într-o crăticioară și le aducem la punctul de fierbere. Le lăsăm să se răcească și le mixăm cu 100 ml de smântână pentru frișcă până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm și o linguriță de suc de lămâie.

Punem compozițiile pentru înghețată de vanilie cu afine într-un vas dar le intercalăm pentru un aspect frumos. Așezăm un capac peste vas și îl dăm la congelator pentru 3-4 ore.

Înainte de a servi înghețata o lăsăm la temperatura camerei pentru 10-15 minute, apoi o putem porționa și servi cu mare poftă, alături de cei dragi.

Spor și poftă bună!