Înghețată

Înghețată de lămâie cu afine

Rețetele de înghețată sunt destul de simple, așa cum este și Rețeta Înghețată de lămâie cu afine. Doar trebuie să avem puțină răbdare, cam 3-4 ore, până se încheagă.

Pentru că înghețata este desertul preferat, vara, ar fi ideal să o preparăm în casă. Așa știm ce conține, știm ce mâncăm. Poate nu ies atât de gustoase și cremoase ca cele din comerț, dar sunt, cu siguranță, mult mai sănătoase.

Nouă ne plac înghețatele preparate în casă, așa că preparăm destul de des diverse rețete de înghețată.

Ne plac în mod deosebit înghețatele cu fructe, dar preferata noastră rămâne Înghețata de ciocolată.

Dintre rețetele de înghețată de pe blog, vă mai recomand, în mod deosebit:

Rețeta de Înghețată tiramisù

Rețeta de Înghețată de avocado cu lapte condensat

Dar găsiți o colecție de rețete de înghețată accesând Categoria Înghețată, de unde puteți alege ce vă place.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

 

Înghețată de lămâie cu afine

Gătește Înghețată de lămâie cu afine

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

8

Înghețată de lămâie cu afine

Ingrediente

  • 4 gălbenușuri de ouă
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • coaja și zeama de la 2 lămâi bio
  • 100 gr unt
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 200 gr afne

Mod de preparare

Punem gălbenușurile într-un vas și le amestecăm cu un praf de sare, zahărul și untul moale și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm coaja de lămâie răzuită cât mai fin și zeama de la 2 lămâi potrivit de mari și neapărat, bio. Transferăm vasul pe baie de aburi și amestecăm intens până se formează o cremă, ca o budincă.

Trecem crema de lămâie prin sită, pentru a ne asigura că este foarte fină și o lăsăm la răcit, acoperită cu o folie de prospețime, așezată la contact cu crema.

Între timp, punem iaurtul la scurs într-o sită foarte deasă, spălăm afinele și le lăsăm la scurs și mixăm smântâna pentru frișcă până devine cremoasă.

Când crema de lămâie s-a răcit, adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm, treptat, smântăna pentru frișcă. Amestecăm ușor să rămână crema aerată, apoi încorporăm afinele bine scurse.

Punem compoziția pentru Înghețată de lămâie cu afine într-o caserolă cu capac și o dăm la congelator pentru 3-4 ore.

Înainte de a servi înghețata o lăsăm la temperatura camerei pentru 10-15 minute, apoi o putem porționa și servi cu mare poftă, alături de cei dragi.

Vedeți rețeta de înghețată de lămâie cu afine, în imagini, accesând galeria foto de mai sus!