Gătește Înghețată de lămâie cu afine
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8

Ingrediente
- 4 gălbenușuri de ouă
- 200 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
- coaja și zeama de la 2 lămâi bio
- 100 gr unt
- 300 gr iaurt grecesc
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr afne
Mod de preparare
Punem gălbenușurile într-un vas și le amestecăm cu un praf de sare, zahărul și untul moale și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm coaja de lămâie răzuită cât mai fin și zeama de la 2 lămâi potrivit de mari și neapărat, bio. Transferăm vasul pe baie de aburi și amestecăm intens până se formează o cremă, ca o budincă.
Trecem crema de lămâie prin sită, pentru a ne asigura că este foarte fină și o lăsăm la răcit, acoperită cu o folie de prospețime, așezată la contact cu crema.
Între timp, punem iaurtul la scurs într-o sită foarte deasă, spălăm afinele și le lăsăm la scurs și mixăm smântâna pentru frișcă până devine cremoasă.
Când crema de lămâie s-a răcit, adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm, treptat, smântăna pentru frișcă. Amestecăm ușor să rămână crema aerată, apoi încorporăm afinele bine scurse.
Punem compoziția pentru Înghețată de lămâie cu afine într-o caserolă cu capac și o dăm la congelator pentru 3-4 ore.
Înainte de a servi înghețata o lăsăm la temperatura camerei pentru 10-15 minute, apoi o putem porționa și servi cu mare poftă, alături de cei dragi.
Vedeți rețeta de înghețată de lămâie cu afine, în imagini, accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII