Gătește Lasagna cu spanac și brânzeturi
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 pachet foi de lasagna
- 450 gr spanac congelat
- 250 gr brânză telemea, sărată
- 250 gr brânză de vaci, proaspătă
- 50 gr unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- 1 ceapă, mai mică
- câteva frunze de busuioc
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 3-4 fire de mărar verde
- sare și piper după gust
- 150 gr cașcaval afumat
- 2 ouă + 1 lingură de smântână
Mod de preparare
Începem prin a prepara compoziția de spanac cu brânzeturi.
Punem uleiul de măsline la încălzit într-o tigaie și topim untul în el. Apoi adăugăm ceapa tocată mărunt, împreună cu 3 căței de usturoi tocați rondele. Amestecăm ingredientele până când ceapa devine translucidă.
Adăugăm spanacul tocat mărunt și din nou amestecăm ingredientele. Lăsăm și spanacul să se prepare pentru câteva minute, apoi stingem focul. După ce se temperează ușor ingredientele din tigaie adăugăm brânza telemea răzuită, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate.
Foile de lasagna le hidratăm în apă clocotită, cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Pentru a monta lasagna cu spanac și brânzeturi luăm un vas termorezistent încăpător și îl ungem cu unt. Așezăm un strat de foi hidratate la bază, apoi un strat de spanac cu brânzeturi și continuăm până când epuizăm ingredientele. Ultimul strat va fi din foi de lasagna. Punem un capac sau o folie de aluminiu peste vas și dăm lasagna la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Apoi, scoatem vasul din cuptor și răzuim cașcavalul peste ultimul strat de foi.
Amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper și o lingură de smântână acră. Întindem acest amestec peste cașcavalul răzuit.
Dăm din nou vasul la cuptor, și mai coacem lasagna cu spanac și brânzeturi pentru 10-12 minute, sau până când ouăle se gătesc și formează o crustă, împreună cu cașcavalul. Nu mai așezăm capac peste vas pentru a se gratina frumos lasagna la suprafață.
O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o porționăm și o servim alături de o salată proaspătă sau un sos picant de roșii.
COMENTARII