Gătește Legume asortate în sos de roșii
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei roșu
- 250 gr de conopidă
- 250 gr de fasole verde congelată
- 250 gr de dovlecei
- sare și piper după gust
- 250 gr pastă de roșii cu ardei copți
- 100 ml de apă sau supă de legume
- 1 crenguță de cimbru
- câteva frunze de busuioc
- 100 ml de ulei
- puțin mărar verde pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor pe care le călim la tigaie.
Curățăm ceapa, usturoiul, morcovul și ardeiul. Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul în rondele. Dăm pe răzătoare morcovul și jumătate din ardei.
Punem o tigaie adâncă cu uleiul la încins și călim ușor aceste ingrediente. Presărăm și puțină sare pentru a le accentua gustul și a le înmuia mai rapid.
Între timp, tocăm conopida și dovlecelul în cuburi. Fasolea verde o tăiem în bucăți mai mici. Adăugăm pe rând aceste legume în tigaie și le amestecăm ușor cu ingredientele călite. Diluăm pasta de roșii cu supă de legume sau cu apă. O adăugăm peste legume și le amestecăm bine. Adăugăm și câteva frunze de busuioc rupte mărunt și puțin cimbru uscat.
Punem tigaia cu legume la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Înainte de a scoate legumele din cuptor mai agităm ușor tigaia pentru a le amesteca.
Decorăm delicioasele legume asortate în sos de roșii cu mărar verde tocat mărunt.
Sunt foarte gustoase și consistente, încercați-le pentru a vă convinge!
COMENTARII