Băuturi

Lichior de mure

 

Anul asta ,dupa ce am mancat pe saturate mure , am pregatit  multe dulciuri si am congelat pentru iarna ,am refacut un lichior de mure delicios .

Am facut o cantitate mica ,asa cum fac si afinata ,este foarte bun si nu strica sa-l ai in casa 🙂 .

Ingrediente:

 

  • 1 kg mure bine coapte
  • 400-600 g zahar
  • 1 l alcool (intre 60 si 90 ° )
  • optional ( un baton de scortisoara sau o pastaie de vanilie )

 

Mod de preparare pentru reteta lichior de mure:

 

Spalam si scurgem bine fructele .Alegeti fructe sanatoase ,fara pete si coapte bine.

Puneti-le intr-un borcan de 3 l in straturi ,alternandu-le cu zaharul si scortisoara sau pastaia de vanilie (daca ati ales sa le folositi ).Eu am pus 600 g pentru ca imi place lichiorul foarte dulce dar ,daca nu va place atat de dulce ,puneti doar 400 g .Pastrati borcanul la loc racoros,agitandu-l din cand in cand .

lichior de mure

 

Dupa doua trei zile ,cand s-a format un sirop consistent ,adaugati alcoolul si amestecati bine.Puneti vasul in camara sau intr-un loc racoros si lasati-l pentru 1-2 saptamani .Apoi strecurati lichiorul de fructe si pastrati in sticle bine infiletate.

Spor la treaba si sa beti lichiorul de mure cu placere!

lichior de mure

lichior de mure

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.