Gătește Macaroane cu brânză și merișoare
Timp de preparare
60 min
Porții
10
Ingrediente
- 400 gr macaroane clasice
- 750 gr brânză dulce
- 3 ouă medii
- 150 gr merișoare deshidratate
- 100 gr zahăr
- 30 gr zahăr vanilinat
- sare
- dulceață de trandafiri pentru servit
- În plus:
- 25-30 gr unt pentru uns tava
- zahăr tos pentru pudrat
Mod de preparare
Iată cât de simplu se prepară rețeta de macaroane cu brânză și merișoare!
Mai întâi punem un vas cu 1,5 litri de apă la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare grunjoasă. Când apa începe să fiarbă adăugăm macaroanele. Le lăsăm să fiarbă 10-12 minute până când sunt bine hidratate.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Între timp, amestecăm brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilinat, esența și ouăle. Adăugăm și puțină sare, pentru accentuarea gustului. Merișoarele le hidratăm puțin în apă călduță, le scurgem și le amestecăm cu compoziția de brânză cu ouă.
Scurgem macaroanele fierte, le trecem prin jet de apă rece și le adăugăm peste amestecul de mai sus.
Ungem o formă de cozonac cu unt și presărăm zahăr tos. Amestecăm bine macaroanele cu compoziția de brânză, ouă și merișoare. Întindem uniform acest amestec în tavă.
Coacem delicioasele macaroane cu brânză și merișoare pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc ușor la suprafață.
Le lăsăm să se tempereze 10 minute, le răsturnăm pe platou și le servim glazurate cu dulceață.
Sunt delicioase și de nerefuzat!
COMENTARII