Dulciuri
OREZ CU LAPTE
Din cand in cand imi mai aduc aminte de dulciurile copilariei si ,pe unele dintre ele le pregatesc si acum, asa cum mi le pregatea mama .Unul dintre deserturile mele favorite era orez cu lapte .Il mancam cu scortisoara ,diverse dulceturi sau chiar simplu,era atat de bun si cremos,incat n-am sa-i pot uita vreodata gustul.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 150 g orez cu bobul rotund
- 1 l lapte
- 3-4 linguri de zahar
- o lingurita extract /esenta de vanilie (sau zahar vanilat )
- un praf de sare
[/ingredients]
Mod de preparare orez cu lapte
Punem la fiert laptele iar cand a dat in clocot adaugam orezul,vanilia ,zaharul si un praf de sare .Fierbem pana cand orezul este gatit ,bobul trebuie sa fie moale iar compozitia a devenit omogena si cremoasa.Amestecati constant pentru a nu se lipi.Chiar daca pare lichida,dupa racire va avea o consistenta perfecta .
Puteti aroma si cu coaja de citrice,rom,pastaie de vanilie,baton de scortisoara,anason stelat …
Se poate manca cu scortisoara macinata,diverse dulceturi, sos caramel,sos de ciocolata ,fructe la alegere.Pofta buna !
Si grisul cu lapte (click pentru reteta) imi placea enorm,asa ca reteta este nelipsita de pe blog.
COMENTARII