Gătește Madlene marmorate cu dovleac și cacao
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
40
Ingrediente
- Pentru aluatul cu dovleac:
- 150 g piure de dovleac (dovleac copt și pasat)
- 100 g zahăr
- 100 g unt topit
- 2 ouă mari
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță scorțișoară
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie.
- Pentru aluatul cu cacao:
- 150 g făină
- 2 ouă mari
- 100 g zahăr
- 100 g unt topit
- 2 linguri cacao
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 50 ml lapte
- 1 linguriță esență de rom.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea piureului de dovleac.
Tăiem dovleacul în felii și îl coacem în cuptor la 180°C timp de 30-40 de minute sau până când devine moale.
Scoatem miezul, îl pasăm bine cu o furculiță sau blender și îl lăsăm să se răcească.
Prepararea aluatului cu dovleac.
Într-un bol, amestecăm piureul de dovleac cu zahărul, ouăle, extractul de vanilie și untul topit.
Încorporăm făina amestecată cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Amestecăm până la omogenizarea compoziției.
Prepararea aluatului cu cacao.
Într-un alt bol, amestecăm ouăle cu zahărul, apoi încorporăm untul topit.
Adăugăm făina cernută împreună cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Amestecăm ușor, apoi adăugăm laptele și esența de rom.
Formare madlene marmorate cu dovleac și cacao.
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
Ungem formele de madlene cu unt și presărăm puțină făină.
Punem aluaturile în doi săculeți de decorare. Adăugăm cele două aluaturi alternându-le, până când umplem formele.
Coacem madlenele timp de 12-15 minute sau până când marginile devin aurii și o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Le lăsăm să se răcească în forme timp de 5 minute, apoi le scoatem pe un grătar pentru a se răci complet.
Sunt delicioase și foarte atractive!
Spor și poftă bună!
COMENTARII