Dulciuri

Brownie cu brânză și dovleac

Din colecția deserturilor de toamnă cu dovleac, nu poate lipsi rețeta de brownie cu brânză și dovleac copt. Este delicioasă și are un aspect tare frumos.

Rețetele de brownie, sau negrese cu ciocolată, sunt foarte adorate, preparate atât simple cât și în diferite combinații. Cele mai des preparate sunt cele cu fructe de sezon. Cum apar primele fructe, primăvara, gândul de a le include într-o rețetă de brownie nu ne dă pace. Cireșele, vișinele, căpșunile, zmeura și multe altele, înnobilează gustul și aspectul prăjiturilor.

Vedeți aici o rețetă de brownie cu zmeură și fistic, foarte apreciată pe blog. Combinația de zmeură cu gust acrișor și plăcut aromată și blatul cu ciocolată, ușor umed și cu gust dulce-amărui este demențială. Iar fisticul presărat pe deasupra, ușor sărat și crocant, desăvârșește gustul prăjiturii.

Și mai găsiți pe blog o rețetă simplă și rapidă de chocolate cheesecake brownies.

Iar din categoria rețetelor cu dovleac, vă mai recomand de pe blog și rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt.

Cum se prepară rețeta de brownie cu brânză și dovleac

Pentru rețeta de față toate straturile prăjiturii se coc în același timp. Stratul de brownie se prepară puțin mai dens decât la rețeta clasică, pentru a susține celelalte două straturi. Crema de brânză se amestecă cu ouă și cu puțină făină, pentru consistență. Iar dovleacul se coace, în prealabil, sau se caramelizează răzuit, într-o cratiță, pe foc.

Este foarte gustoasă și de mare efect această prăjitură. Și dacă vă plac deserturile cu dovleac, găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brownie cu brânză și dovleac.

Prăjituri cu ciocolată, brânză și dovleac pe un platou negru

Gătește Brownie cu brânză și dovleac

Porții de brownie cu brânză și dovleac decorate cu bănuți de ciocolată

Ingrediente

Pentru brownies:

  • 5 ouă
  • 200 gr de zahăr
  • 200 gr de ciocolată amăruie
  • 200 gr de unt
  • 50 ml de lapte
  • 150 gr de făină
  • 2 lingurițe cu esența de rom
  • un praf de sare

Pentru crema de brânză:

  • 250 gr cremă de brânză(tip philadelphia)
  • 2 ouă
  • 50 gr de zahăr
  • 50 gr de făină
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie

Pentru stratul de dovleac:

  • 250 gr miez de dovleac copt
  • 50 gr de zahăr pudră
  • 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 1-2 linguri de griș
  • bănuți de ciocolată amăruie pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi coacem dovleacul și îl lăsăm să se răcească. Apoi cântărim 250 gr din miezul lui pe care îl amestecăm cu zahărul pudră, scorțișoara și una sau două linguri de griș, în funcție de cât de suculent este.

Apoi pregătim stratul de brânză. Amestecăm într-un bol brânza cu zahărul pudră, adăugăm ouăle, apoi esența și făina. Omogenizăm bine compoziția.

Pentru stratul de brownie, punem o cratiță pe foc în care adăugăm ciocolata ruptă în bucăți mai mici, untul tăiat în cuburi și laptele. Amestecăm intens până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Apoi stingem focul și lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 15 minute.

Între timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm cu zahărul până când cristalele de zahăr nu se mai simt. Adăugăm compoziția de ciocolată, esența și făina.

Într-o tavă cu laturile de 23/36 cm așezăm hârtie de copt apoi întindem compoziția pentru brownie. Deasupra întindem ușor compoziția de brânză, apoi pe cea de dovleac. Presărăm bănuți de ciocolată peste stratul de dovleac.

Coacem prăjitura brownie cu brânză și dovleac pentru 20-25 minute, la 180 de grade Celsius.

O porționăm după răcire.

Spor și poftă bună!