Gătește Mâncare de mazăre pentru iarnă
Timp de preparare
75 min
Nivel
ușor
Porții
10
Ingrediente
- 3 kg mazăre
- 500 gr ceapă
- 300 gr morcovi
- 1 kg pastă de roșii cu ardei copți
- 200 ml ulei
- sare și piper
- cimbru
- 2 foi de dafin
- 3 l apă
Mod de preparare
Punem o oală cu apa la fiert.
Spălăm bine mazărea în 2-3 ape reci, apoi o adăugăm în oala de pe foc, după ce atinge punctul de fierbere. Lăsăm mazărea să fiarbă, fără capac, până este bine pătrunsă.
Într-o tigaie, punem uleiul la încins. Adăugăm ceapa curățată și tocată, iar când aceasta se pătrunde, adăugăm și morcovii curățați și dați pe răzătoare.
Amestecăm bine ingredientele din tigaie, adăugăm și pasta de roșii cu ardei copți și le lăsăm să fiarbă împreună 7-8 minute.
În acest timp adăugăm și puțin cimbru uscat și 2 foi de dafin.
Când mazărea este fiartă, adăugăm peste ea, sosul de roșii din tigaie.
Mai lăsăm mâncarea de mazăre pentru iarnă să fiarbă 10 minute, pentru a se întrepătrunde gusturile. Potrivim gustul cu sare și piper.
Apoi, punem mâncarea de mazăre, fierbinte, în borcanele sterilizate, înfiletăm capacele și le învelim în pături.
Lăsăm borcanele cu mâncare de mazăre să se răcească lent sub pături, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Vedeți rețeta în imagini accesând galeria de mai sus!
COMENTARII