Gătește Mâncare rapidă de mazăre – Rețetă de post
Timp de preparare
40 min
Ingrediente
- 350 gr mazăre congelată
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras, roșu
- 400 ml suc de roșii
- 250 ml apă fierbinte
- 40-50 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
- pătrunjel verde
- mărar verde
Mod de preparare
Cum procedăm pentru a prepara mâncare rapidă de mazăre – rețetă de post.
Începem prin a curăța și spăla toate legumele.
Punem uleiul la încins, într-o tigaie wok și adăugăm ceapa tocată mărunt. Adăugăm și 2 căței de usturoi tocați rondele și amestecăm ingredientele. Amestecăm constant pentru a nu se arde, însă nu le lăsăm să se prăjească, ci doar să se pătrundă ușor. Apoi le stropim cu puțină apă fierbinte.
Pe vremuri, bunicile prăjeau bine ceapa la orice mâncare, dar noi nu mai agreăm acel gust de prăjeală.
Adăugăm morcovii tocați cuburi și îi lăsăm și pe aceștia să se pătrundă ușor. Urmează ardeiul tocat cuburi, apoi sucul de roșii.
Acoperim tigaia și lăsăm sosul să fiarbă încet până se întrepătrund bine aromele. Adăugăm mazărea direct congelată și completăm cu apa fierbinte, atât cât să fie mazărea acoperită. Tot acum adăugăm și sare, piper, cimbru și foi de dafin.
Lăsăm mâncarea de mazăre să mai fiarbă 12-15 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare, piper și ce mai trebuie. Spre final, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit, pentru a-și păstra mai bine aroma. Înainte de stingerea focului adăugăm puțin mărar verde tocat. După stingerea focului, adăugăm și pătrunjel verde, tocat mărunt.
Este foarte bună mâncarea de mazăre servită cu pâine prăjită!
COMENTARII