Muffins / Cupcakes
Muffins cu glazura de zahar. Un desert delicios
Azi va propunem o reteta de muffins cu glazura de zahar. E un desert delicios care cu siguranta o sa va satisfaca gusturile.
Ingrediente pentru reteta muffins cu glazura de zahar:
- 180 gr unt
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 270 ml lapte
- 1varf de lingurita de bicarbonat
- 1 pliculet de praf de copt(7 g)
- 380 gr faina
- un praf de sare
- 1 plic de zahar vanilat
- 200 gr ciocolata
- 3 linguri cacao amara
Glazura:
- 125 gr de zahar pudra
- 3-4 linguri de apa
Mod de preparare:
Untul moale il mixam cateva minute, adaugam zaharul si vanilia si continuam sa batem. Ouale le amestecam cu un praf de sare, adaugam laptele, omogenizam si turnam peste crema de unt.
Faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt si se incorporeaza putin cate putin la compozitia facuta inainte. Ciocolata o topim la baie de abur sau microunde si incorporam mixand continuu si in sfarsit cele 3 linguri de cacao.
Punem in forme ajutandu-ne de o lingura si o lingurita, un pic mai mult de jumatatea formei (eu am pus mai mult si prima tura au iesit uriase:)) pentru ca la cuptor cresc mult). Coacem in cuptorul incalzit inainte cam 25 max 30 de minute la foc moderat.
Intre timp preparam glazura de zahar: omogenizam zaharul pudra cu 3-4 linguri de apa si punem pe foc 3-4 minute, cat sa dea cateva clocote. O lasam la cald.
Scoatem muffin-sii din cuptor, ii lasam pe un gratar la racit si ii decoram cu galzura de zahar.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII