Gătește Musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru piureul de cartofi:
- 500 gr cartofi albi
- apă cât să fie acoperiți
- vegeta de casă
- 150 ml lapte de cocos
- Pentru umplutură:
- 250 gr ciuperci champignon brune
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roșie, mare
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
- puțin rozmarin
- 100 ml lapte de cocos
- 100 gr mazăre verde
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 2-3 linguri din piureul de cartofi, pentru textură
- ardei gras, roșu, și mazăre pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cartofilor pe care îi spălăm bine și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Sarea ajută cartofii să se pătrundă mai rapid, dar le accentuează și gustul.
Când sunt bine fierți, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi condimentăm cu vegeta de casă.
Transformăm cartofii într-un piure cremos cu ajutorul blenderului, adăugând și laptele de cocos ușor încălzit.
Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci și de mazăre.
Mazărea se fierbe pentru 7-8 minute în puțină apă cu sare și puțin bicarbonat de sodiu, care o ajută să-și păstreze culoarea verde. Nu punem decât un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu.
Ciupercile le ștergem cu prosop de hârtie umezit, le tăiem în felii mai grosiere și le preparăm în ulei de măsline cu ceapă roșie și un usturoi tocat. Adăugăm și puțin rozmarin pentru un plus de aromă.
Când sunt pătrunse, adăugăm laptele de cocos și le mai lăsăm 2-3 minute pe foc. Le lăsăm la temperat, apoi adăugăm mazărea, pătrunjel verde, tocat și 2-3 linguri de piure, pentru textură.
Apoi asamblăm musacaua din piure de cartofi cu ciuperci și mazăre, în boluri termorezistente.
Punem bolurile la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade, doar pentru a se mai așeza straturile frumos. Răsturnăm musacaua pe farfurii și o savurăm alături de salata preferată.
Este delicioasă și sigur va avea succes.
COMENTARII