Mâncăruri cu carne
Muschi la gratar condimentat cu legume
Azi va propunem o reteta de muschi la gratar condimentat cu legume.
Am sa incerc la aceasta postare sa scriu cateva cuvinte. De obicei nu povestesc nimic introductiv,pun doar reteta incluzand ingredientele, modul de preparare si poze cat mai sugestive din timpul pregatirii.Am ales sa pun retete cu poze pentru ca si eu cand caut o reteta, deseori ma opresc la retetele cu multe imagini.
Introducerea am facut-o nu pentru ca m-a lovit vreo inspiratie peste noapte sau ca as fi devenit subit scriitoare/naratoare,dimpotriva priceperea mea e mediocra, ca sa nu spun mizerabila. Motivul este unul simplu si bine intemeiat: m-am hotarat sa particip la un concurs, unul adevarat, cu juriu. BLOGGOSPODINA, cu un titlu mai mult decat sugestiv este gazduit de RETETECALAMAMA.RO , un blog superb, plin de bunatati in spatele caruia se afla o doamna minunata, o gospodina desavarsita pe care o admir enorm pentru tot ceea ce face, Laura Laurentiu.
Voi mai posta si o a doua reteta pentru concurs, aceasta fiind aleasa de pe blogul Laurei, pana atunci trebuie sa ma hotarasc si recunosc ca imi va fi destul de greu pentru ca sunt o multime de bunatati acolo. Pana atunci am sa inchei introducerea mea, care, recunosc si imi cer scuze,nu a fost tocmai scurta si am sa trec la treaba. Mult succes tuturor!
Ingrediente pentru muschi la gratar condimentat cu legume:
- o bucata intreaga de muschi de porc 900-1000 gr
- 2 lingurite cu varf de cimbru uscat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita de usturoi praf
- 1/2 lingurita de piper negru
- 1/2 lingurita de coriandru macinat
- 1 lingurita de sare
- 2 vinete potrivite
- 3 dovlecei
- 150 ml ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita de oregano
- 2 linguri de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Pe o folie de aluminiu sau folie de plastic alimentara imprastiem condimentele si „tavalim „muschiul astfel incat sa fie tapetat cu condimente pe toata suprafata (pozele sunt graitoare :).
Il impachetam bine si il dam la rece cateva ore bune,ideal ar fi sa stea peste noapte,dar e foarte bun si asa .
Dupa ce a absorbit toate aromele condimentelor,il rumenim bine pe toate partile intr-o tigaie in care am incins 5-6 linguri de ulei de masline.
Il transferam intr-o tava cu tot cu uleiul din tigaie, adaugam o ceasca de apa,presaram sare si-l punem in cuptorul incalzit inainte aproximativ 40 de minute la foc moderat. Dupa 20 de minute il intoarcem si pe partea cealalta si-l stropim din cand in cand cu sucul din tava.Cand este gata il taiem felii, turnam deasupra sosul ramas si-l pastram la cald.
Cum pregatim legumele
Cat timp sta carnea la cuptor pregatim legumele: spalam si uscam vinetele si dovleceii, le taiem pe lungime felii subtirele si le frigem pe gratarul incins cateva minute pe fiecare parte.
Cand am terminat cu legumele pregatim un amestec din: cateii de usturoi pisati bine cu sare, adaugam in fir uleiul de masline, amestecand continuu, oregano si patrunjelul tocat.
Cu aceasta emulsie ungem legumele calde facute pe gratar.
Servim muschiul alaturi de aceste legume aromate.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII