Gătește Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 250 gr de năut fiert, din conservă
- 1 ceapă de mărime medie
- 3 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 linguriță cu ghimbir răzuit
- 4-5 linguri cu ulei de măsline
- 500 gr de sos concentrat de roșii
- câteva frunze de busuioc
- 1-2 crenguțe de cimbru
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Începem cu prepararea sosului de roșii. Chiar dacă folosim roșii conservate, mai adăugăm și alte ingrediente pentru a obține un sos delicios și consistent.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare. De asemeni, dăm pe răzătoare și grăunții de usturoi curățați.
Punem tigaia cu uleiul la foc și călim ceapa pentru 1-2 minute, amestecând-o continuu. Apoi adăugăm morcovul răzuit și mai amestecăm ingredientele pentru 1-2 minute, atât cât să se pătrundă ușor și să-și degaje bine aromele.
Adăugăm sosul concentrat de roșii și completăm cu o ceașcă mică de apă. Rupem 3-4 frunze de busuioc în bucăți mai mici și le adăugăm în sos. Tot acum adăugăm și crenguțele de cimbru, ghimbirul răzuit și usturoiul și lăsăm sosul de roșii să fiarbă pentru aproximativ 7-8 minute. Îi potrivim gustul cu sare și piper.
Apoi scurgem boabele de năut din conservă, le clătim cu apă rece și le adăugăm în sosul de roșii. Le fierbem și pe acestea în sos pentru 7-8 minute.
Servim delicioasa mâncare de năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi caldă, decorată cu pătrunjel verde, alături de salata preferată.
COMENTARII