Dulciuri
Negresa cu cafea si alune
Am promis ca ma revansez cu bunatati si iata ca astazi va invit sa gustam impreuna cea mai buna negresa cu cafea si alune pe care am mancat-o vreodata. E prima data cand o fac, reteta este tot din cartea ” Cei mai buni biscuiti din lume”, de unde am ales o multime de bunatati care isi asteapta randul, nu va spun de cati ani :D!
Va multumesc inca o data pentru urarile si mesajele voastre, este un lucru minunat sa stii ca aici esti intodeauna asteptata cu bratele deschise!
Ingrediente pentru reteta negresa cu cafea si alune:
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 125 g unt
- 230 g zahar brun
- 10 g de ness (2 linguri)
- 2 oua
- 1 lingura esenta de rom
- 150 g ciocolata amaruie
- 100 g alune macinate ma mare
- un praf de sare
Mod de preparare:
Topim untul cu zaharul pe foc mic, adaugam apoi ness-ul dizolvat cu o lingura de apa calda dupa care lasam la racit 10 minute. Urmeaza apoi ouale batute cu esenta de rom, ciocolata topita, alunele si la final incorporam faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Ingredientele sunt pentru o tava patrata de 23 de cm, dar eu am copt prajitura intr-una cu dimensiunile de 30×23. Asadar acoperim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia care este destul de consistenta, nivelam si coacem 20 de minute, nu mai mult, la 180 °C .
Lasam apoi sa se raceasca complet si putem portiona dupa dorinta si imaginatie. Au un gust minunat, o consistenta umeda si au fost pe placul tuturor.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII