Dulciuri
Nuci umplute cu crema de ciocolata
Nuci umplute cu crema de ciocolata, o reteta veche cu amintiri din copilarie. Desi necesita un picut de rabdare pentru a o prepara, va asigur ca merita tot efortul, nucile sunt delicioase si usor de facut. Am inlocuit untura din reteta cu unt si am facut o crema de ciocolata cu nuci usor rumenite in tigaie pentru un plus de gust. Sper sa va placa si sa le incercati,sunt grozave,ciocolatoase ,pline de arome.
Ingrediente:
- Aluat nuci
- 250 g unt
- 100 g zahar
- 4 oua
- un praf de sare
- 1 lingurita seminte de vanilie(esenta sau 1 plic de zahar vanilat)
- 10 g praf de copt
- 650 g faina
- Crema de ciocolata cu nuci
- 250 g smantana pentru frisca
- 200 g ciocolata de menaj (50% cacao)
- 80 g zahar
- 150 g nuci
- 1 fiola esenta de rom
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare nuci umplute cu crema de ciocolata:
Prima data facem crema deorece va trebui sa stea la rece.
Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata. Punem pe foc mic si amestecam pana cand se topeste ciocolata. Lasam la racit.
Intr-o tigaie punem nucile si le rumenim usor, apoi,dupa ce s-au racit le macinam intr-o rasnita sau blender.
Le punem in crema, adaugam si esenta de rom, omogenizam bine si punem vasul la rece pentru a se intari crema.
Aluatul de prepara astfel. Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, un praf de sare si vanilia pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena. Adaugam cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare pana cand se incorporeaza complet. La final inglobam si faina amestecata cu praful de copt.
Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de moale,omogen si nelipicios.
*Este important sa nu-l framantati excesiv deoarece nucile vor iesi tari si gumoase,nu fragede.
Din aluat formam bilute de 5 g .
Coacem nucile in jur de 1 minut si jumatate (la aparatul meu e suficient atat) pana se rumenesc usor. N-a fost nevoie sa ung deloc forma, untul a iesit la copt si aluatul nu s-a lipit deloc.
*Daca le rumeniti prea mult,cojile vor fi tari.
Cand am terminat de copt cojile, scoatem crema de la rece si umplem nucile.
N-a fost nevoie sa curat marginile deoarece au iesit fara, cantitatea de 5 g a fost perfecta.
Dupa ce le-ati umplut, pudrati-le cu zahar praf.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII