Gătește Omletă cu urzici și ceapă verde
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- 3 ouă
- 150 gr urzici
- 2 fire de ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde
- sare și piper după gust
- 20 gr unt sau o lingură de ulei.
Mod de preparare
Mai întâi vom curăța bine urzicile de impurități, folosind mănuși chirurgicale. Apoi le spălăm bine în multe ape reci, le scurgem și le opărim în apă clocotită pentru maxim un minut.
Le lăsăm să se scurgă și să se răcorească, apoi le tocăm puțin.
Spălăm ceapa verde și usturoiul și tocăm mărunt doar partea verde a acestora.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Apoi adăugăm urzicile tocate, ceapa verde și usturoiul verde.
Punem unt sau ulei într-o tigaie mai mare, pe care o așezăm pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate maximă. Ungem bine tigaia cu grăsimea încinsă și adăugăm compoziția pentru omletă cu urzici și ceapă verde. O lăsăm să se prepare pe prima parte, apoi o întoarcem și o preparăm și pe a doua parte.
Este delicioasă simplă sau alături de brânzeturile preferate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII