Aperitive

Omletă cu urzici și ceapă verde

Dacă tot au apărut urzicile, nu ezitați să le includeți în preparatele culinare, pentru porția de sănătate. Iar una dintre cele mai simple rețete pe care v-o recomandăm, este rețeta de omletă cu urzici și ceapă verde.

Omleta este printre ele mai populare preparate pe care le servim la micul dejun. Iar rețetele de omletă sunt foarte versatile. Putem combina ouăle cu o mulțime de ingrediente pentru gust și consistență. Cel mai des le combinăm cu brânzeturi sau cu carne. Însă foarte bune ies omletele cu legume sau cu verdețuri.

Vedeți aici o rețetă de omletă cu spanac și ardei gras. Este plină de culoare și savoare, este sățioasă și merită preparată. Iar dacă o doriți și mai consistentă, puteți adăuga și puțină brânză. Brânza cu spanacul fac echipă bună în preparate.

Un alt exemplu de combinație delicioasă pentru omletă îl puteți descoperi la rețeta de omletă cu ceapă verde și ciuperci. Ciupercile sunt al doilea ingredient, după brânză, care completează delicios gustul ouălor în omletă.

Cum preparăm rețeta de omletă cu urzici și ceapă verde

Pentru omleta de azi vom petrece puțin mai mult timp în bucătărie pentru pregătirea urzicilor. Acestea necesită curățare și opărire înainte de folosire. Apoi se toacă mai mărunt și se amestecă în compoziția de ouă.

Ceapa verde adăugată completează armonios gustul urzicilor și al ouălor. Dacă vă place usturoiul verde, puteți să adăugați puțin și în omletă. Face echipă bună cu ceapa verde.

Dacă și voi adorați omleta la micul dejun, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de omletă cu urzici și ceapă verde.

Omletă cu urzici și ceapă verde pe o farfurie, alături de o ceașcă cu cafea, o solniță și o roșie

Gătește Omletă cu urzici și ceapă verde

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

2

Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, cu furculiță și cuțit și o ceașcă cu cafea

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 gr urzici
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare și piper după gust
  • 20 gr unt sau o lingură de ulei.

Mod de preparare

Mai întâi vom curăța bine urzicile de impurități, folosind mănuși chirurgicale. Apoi le spălăm bine în multe ape reci, le scurgem și le opărim în apă clocotită pentru maxim un minut.

Le lăsăm să se scurgă și să se răcorească, apoi le tocăm puțin.

Spălăm ceapa verde și usturoiul și tocăm mărunt doar partea verde a acestora.

Într-un bol, amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Apoi adăugăm urzicile tocate, ceapa verde și usturoiul verde.

Punem unt sau ulei într-o tigaie mai mare, pe care o așezăm pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate maximă. Ungem bine tigaia cu grăsimea încinsă și adăugăm compoziția pentru omletă cu urzici și ceapă verde. O lăsăm să se prepare pe prima parte, apoi o întoarcem și o preparăm și pe a doua parte.

Este delicioasă simplă sau alături de brânzeturile preferate.

Spor și poftă bună!