Le mai puteți include și în diverse salate, cu ton, sau cu legume. Găsiți pe blog la categoria ”Salate” diverse rețete în care am folosit ouă fierte.
Rețetă de Ouă pane umplute cu ton și cremă de brânză
Pentru umplut ouăle pane am folosit, ca ingrediente de bază, gălbenușurile, file de ton în ulei de măsline și cremă de brânză. Castraveții murați și mărarul verde, au completat gustul ingredientelor principale.
Apoi le-am trecut prin făină, ouă crude și pesmet, ca la rețeta de șnițele. Le-am rumenit în baie de ulei, însă se pot prepara mai dietetic, la cuptor.
* Iar dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemeni ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi rețeta de ouă pane umplute cu ton și cremă de brânză.
Gătește Ouă pane umplute cu ton și cremă de brânză
Timp de preparare
20
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
4 ouă fierte tari
1 ou crud
250 gr file de ton în ulei de măsline
100 gr cremă de brânză cu verdeață
2 castraveți murați
sare și piper
puțină zeamă de lămâie
1/2 legătură de mărar verde
100 g făină
150 g pesmet
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Curățăm ouăle și le tăiem în două pe lungime. Scoatem gălbenușurile într-un bol și le strivim cu o furculiță.
Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și îl adăugăm peste gălbenușuri. Adăugăm și crema de brânză, mărarul verde, tocat mărunt și castraveții acri, tocați mărunt și scurși. Omogenizăm bine compoziția.
Într-un bol, amestecăm 1 ou crud cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm și o linguriță de făină.
Punem într-un bol făina și în altul pesmetul.
Umplem albușurile cu compoziția de mai sus.
Le unim două câte două formând, din nou, oul întreg. Trecem ouăle umplute prin făină, apoi prin oul crud, iar la final prin pesmet.
După ce asamblăm toate ouăle, punem uleiul la încins, la foc mediu spre mare.
Scufundăm ouăle pane în baia de ulei încins și le rumenim frumos pe toate părțile, să obținem o crustă crocantă.
Le scoatem pe prosoape absorbante.
Din compoziția de umplut rămasă, putem prepara chiftele pe care le trecem ca și pe ouă prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până sunt bine rumenite.
Le scoatem și pe acestea pe prosoape absorbante.
În speranța că v-am stârnit pofta cu aceste ouă pane umplute cu ton și cremă de brânză, vă urez spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII