Gătește Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 6 ouă mari
- 1 avocado bine copt
- 100 g somon afumat
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură maioneză (opțional, pentru extra cremozitate)
- sare după gust
- piper proaspăt măcinat după gust
- 1–2 linguri mărar verde tocat fin
- frunze de salată verde pentru servire
- felii subțiri de lămâie pentru decor.
Mod de preparare
Pune ouăle la fiert în apă rece cu un praf de sare și fierbe-le tare, aproximativ 9–10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Răcește-le imediat în apă rece, curăță-le de coajă și taie-le pe jumătate, pe lungime.
Scoate cu grijă gălbenușurile și pune-le într-un bol. Curăță avocado, îndepărtează sâmburele și adaugă pulpa peste gălbenușuri. Pasează totul cu o furculiță sau cu un blender mic, până obții o cremă fină. Adaugă sucul de lămâie, sarea, piperul și, dacă dorești, maioneza. Amestecă bine și gustă, ajustând asezonarea.
Încorporează mărarul tocat fin, păstrând puțin pentru decor. Umple jumătățile de albuș cu crema de avocado, folosind o linguriță sau un poș, pentru un aspect mai elegant.
Taie somonul afumat în bucăți mici sau fâșii și așază câte o bucată deasupra fiecărui ou umplut. Decorează cu fire de mărar și felii subțiri de lămâie.
Așază ouăle pe un platou tapetat cu frunze de salată verde și păstrează-le la rece până în momentul servirii. Servește-le ca aperitiv rece, savurând contrastul dintre prospețimea avocado-ului, finețea oului și gustul intens al somonului afumat.
Spor și poftă bună!










COMENTARII