Aperitive

Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci

Dacă vă plac ouăle umplute și vreți să experimentați mai multe rețete, poate vă inspiră și rețeta de ouă umplute cu cremă din sfeclă roșie cu hrean și nuci. Combinația de ingrediente este absolut delicioasă și hrănitoare.

Ouăle umplute nu lipsesc de pe platourile cu aperitive festive, dar le putem prepara și pentru gustări de weekend sau când avem poftă și timp.

Rețetele de ouă umplute sunt foarte versatile. Putem crea diferite combinații de ingrediente pentru compoziția de umplut. Cea mai simplă rețetă de ouă umplute este cea în care amestecăm gălbenușurile cu muștar. Este rețeta pe care o preparau în trecut mamele sau bunicile.

Iar o altă rețetă foarte populară este cea de ouă umplute cu pate din ficat. Și aceasta este o rețetă veche cu amintiri din copilărie.

În timp, rețetele au evoluat în funcție de ingredientele apărute pe piață.

Foarte mult ne plac ouăle umplute cu creme din diferite tipuri de pește. Dar le mai putem umple cu creme de avocado, de spanac sau alte ingrediente ce oferă savoare și culoare.

Descoperiți aici patru feluri de ouă umplute, perfecte pentru un platou cu aperitive festive.

Cum preparăm rețeta de ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci

Pentru rețeta de azi avem mai multe variante de a o prepara mai simplu și mai rapid.

Putem folosi sfeclă roșie cu hrean de la borcan. Dacă nu o avem în cămară, o găsim în comerț.

Putem achiziționa sfecla roșie fiartă și vidată din magazinele alimentare. Găsim în magazine și pastă de hrean.

Dar dacă avem ingredientele proaspete, le procesăm în propria bucătăria. Fierbem sau coacem sfecla, iar hreanul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Pe lângă aceste ingrediente mai adăugăm și altele pentru a echilibra gusturile și aromele.

Crema de sfeclă cu hrean și nuci o putem prepara și separat, pentru gustări zilnice.

Iar dacă vă plac preparatele cu sfeclă roșie, vă invităm să descoperiți pe blog mai multe rețete. Tastați cuvintele ”sfeclă roșie” în caseta de căutare și veți descoperi rețetele.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci.

Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci pe un platou negru, cu frunze de salată și crackers

Gătește Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci pe frunze de salată verde, așezate pe o farfurie

Ingrediente

  • 10 ouă fierte tari
  • 1 sfeclă fiartă sau coaptă
  • 50 gr cremă de brânză
  • 1 linguriță de hrean răzuit
  • miezul de la 3-4 nuci
  • 2 linguri de ulei
  • sare după gust.

 

Mod de preparare

Fierbem ouăle tari, le curățăm și le secționăm în două, pe lungime.

Punem gălbenușurile fierte într-un bol, adăugăm puțină sare peste ele și le pasăm bine. Apoi le amestecăm cu puțin ulei, folosind blenderul și formăm puțină maioneză.

Sfecla o dăm pe răzătoarea mică, la fel și hreanul și le amestecăm. Adăugăm crema de brânză și omogenizăm.

Apoi începem să adăugăm câte puțin din maioneză și gustăm compoziția. Dacă ne place gustul, mai adăugăm. O putem adăuga pe toată sau o mică parte, în funcție de gust.

Măcinăm miezul de la 2-3 nuci mai fin și îl adăugăm în bolul cu ingrediente.

Amestecăm  bine toate ingredientele și umplem cu crema rezultată albușurile de ouă.

Măcinăm mai grosier miezul de la 2 nuci, sau îl tocăm cu cuțitul. Decorăm cu el delicioasele ouă umplute cu cremă din sfeclă roșie cu hrean și nuci.

Cu restul de cremă putem tartina felii de pâine sau diferiți crackers.

Spor și poftă bună!