Gătește Ouă umplute cu cremă din sfeclă cu hrean și nuci
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 10 ouă fierte tari
- 1 sfeclă fiartă sau coaptă
- 50 gr cremă de brânză
- 1 linguriță de hrean răzuit
- miezul de la 3-4 nuci
- 2 linguri de ulei
- sare după gust.
Mod de preparare
Fierbem ouăle tari, le curățăm și le secționăm în două, pe lungime.
Punem gălbenușurile fierte într-un bol, adăugăm puțină sare peste ele și le pasăm bine. Apoi le amestecăm cu puțin ulei, folosind blenderul și formăm puțină maioneză.
Sfecla o dăm pe răzătoarea mică, la fel și hreanul și le amestecăm. Adăugăm crema de brânză și omogenizăm.
Apoi începem să adăugăm câte puțin din maioneză și gustăm compoziția. Dacă ne place gustul, mai adăugăm. O putem adăuga pe toată sau o mică parte, în funcție de gust.
Măcinăm miezul de la 2-3 nuci mai fin și îl adăugăm în bolul cu ingrediente.
Amestecăm bine toate ingredientele și umplem cu crema rezultată albușurile de ouă.
Măcinăm mai grosier miezul de la 2 nuci, sau îl tocăm cu cuțitul. Decorăm cu el delicioasele ouă umplute cu cremă din sfeclă roșie cu hrean și nuci.
Cu restul de cremă putem tartina felii de pâine sau diferiți crackers.
Spor și poftă bună!
COMENTARII