Aperitive

Rețeta clasică de ouă umplute

Pentru că ouăle umplute sunt nelipsite de pe platoul cu aperitive festive, azi vă aduc cea mai simplă rețetă de ouă umplute. Este rețeta clasică de ouă umplute cu maioneză. Lipsea de pe blog, așa că ne-am gândit să o adăugăm în colecția de rețete pentru ouă umplute.

Și cum se apropie sărbătorile Pascale, iar ouăle vopsite vor fi vedetele, pe cele care se sparg în timpul fierberii le transformăm în ouă umplute. Se întâmplă mereu când fierbem ouă pentru vopsit să se mai spargă 2-3 dintre ele. Mai curățăm 2-3 și din cele întregi și rezolvăm unul dintre aperitivele de pe platou.

Una dintre rețetele din această categorie foarte apreciată pe blog este rețeta de ouă umplute cu ton. Aperitivele cu ton sunt printre cele mai simple și îndrăgite de noi.

Iar cea mai des preparată rețetă din această categorie este rețeta de ouă umplute cu pate de ficat. De obicei noi preparăm în casă și pateul din ficat de pui. Este mai sănătos pentru că știm ce punem în el și este mai gustos.

Cum se prepară rețeta clasică de ouă umplute

Pentru că de sărbători, sau la diferite ocazii speciale, preparăm salate cu maioneză, putem opri 1-2 linguri din aceasta și pentru ouăle umplute. Adăugăm gălbenușurile fierte și pasate, condimentăm după gust și gata-i umplutura. Cel mai bun condiment pentru această umplutură este boiaua de ardei. Nu lipsește nici piperul, iar ca muștar pentru maioneză optăm pentru cel cu hrean. Este mai picant și aduce un plus de gust maionezei.

Dacă nu mai știți ce să pregătiți pentru platoul cu aperitive festive, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta clasică de ouă umplute.

Platou cu ouă umplute cu maioneză și decorate cu șuncă și mărar

Gătește Rețeta clasică de ouă umplute

Porții

10

Două ouă umplute după rețeta clasică de ouă umplute

Ingrediente

  • 5 ouă fierte tari
  • 1 linguriță de muștar cu hrean
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 gălbenuș de ou crud
  • sare și piper, după gust
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
  • ceapă verde, pătrunjel, mărar, pentru decor

Mod de preparare

Punem ouăle la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Adăugăm 1/2 linguriță cu sare și o lingură de oțet. Aceste ingrediente sunt necesare pentru ca albușul de la ouăle care se sparg în timpul fierberii să nu se împrăștie prin apă. În plus, ouăle se vor decoji mai bine după răcire.

Fierbem ouăle pentru 10 minute, să fim siguri că albușul este perfect închegat. Le scoatem din apa fiartă într-un vas cu apă rece pentru a opri procesul termic. Le spargem ușor și le lăsăm în apă rece până când sunt bine răcite. Apoi le decojim, le secționăm în două, pe lungime și separăm gălbenușurile. Pasăm bine gălbenușurile, sau le dăm pe răzătoarea mică.

Preparăm o maioneză clasică amestecând muștarul cu gălbenușul crud și picurând treptat uleiul. Apoi amestecăm maioneza cu gălbenușurile fierte, adăugăm sare și piper după gust și boia de ardei. Trecem compoziția prin sită pentru a deveni mai fină.

Cu ajutorul unui posh cu dui stelat umplem albușurile cu această compoziție. Decorăm ouăle umplute cu verdeață, cu boia, sau după bunul plac.

Rețeta clasică de ouă umplute este cea mai simplă și mai des preparată.