Azi vă împărtășesc din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani o interesantă rețetă de pâine țărănească cu jumări în aluat. Este o pâine al cărei gust îi aduce aminte de copilărie. Era denumită ”Pâinea de la sat” și se prepara după sărbătorile de iarnă.
Este foarte gustoasă și consistentă, poate fi servită cu diferite sosuri dulci sau picante, dar și alături de supe-creme, sau alte preparate.
O altă rețetă de pâine umplută, foarte interesantă este și rețeta de pâine de casă umplută cu măsline și mozzarella. Este perfectă, mai ales caldă, pentru a ne răsfăța la mese copioase. Dar este foarte potrivită și pentru pachete.
Și vă mai recomand de pe blog rețeta de coroniță de pâine cu parmezan și rozmarin. Este o pâine foarte gustoasă, aromatizată cu rozmarin, dar și cu puțin usturoi. Rozmarinul și usturoiul fac o combinație bună în preparate. Iar parmezanul adăugat le oferă gust delicios și cremozitate.
Ce este special la rețeta de pâine țărănească cu jumări în aluat
Pentru rețeta de față puteți pregăti din timp o pastă din jumări pe care o depozitați la borcan – vedeți aici rețeta. Această pastă o puteți folosi și la rețetele de pogăcele sau în diferite aluaturi. Chimenul este nelipsit de la pâinea cu jumări, pentru că îi oferă o aromă deosebită și gust ușor picant.
Dăcă și voi adorați pâinea de casă, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete, în secțiunea ”Pâine / Pizza”.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pâine țărănească cu jumări în aluat.