Gătește Pască bicoloră sau pască zebră
Timp de preparare
40
Nivel
mediu
Porții
8

Ingrediente
- 1 kg brânză proaspătă, de vaci
- 250 gr zahăr
- 5 ouă de mărime medie
- 150 gr unt gras cu 82% grăsime
- 25 gr pudră de cacao
- 25 ml lapte rece
- 1/4 linguriță cu sare
- coaja răzuită de la o lămâie
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- puțin unt și zahăr pudră pentru forma de copt
Mod de preparare
Începem prin a pune brânza la scurs într-o sită deasă și a lăsa untul la temperatura camerei 15-20 de minute, pentru a se înmuia. Apoi, amestecăm untul cu zahărul până când devine cremos, folosind mixerul. Presărăm și sarea și adăugăm unul câte unul, cele 5 ouă.
Adăugăm și brânza scursă și continuăm amestecarea ingredientelor până când compoziția este omogenă.
Împărțim compoziția în două părți egale. Luăm două linguri dintr-o parte și le adăugăm în partea cealaltă. Desfacem pudra de cacao în laptele rece și turnăm acest amestec în partea de unde am luat cele două linguri de compoziție. Tot aici adăugăm și esența de rom. Omogenizăm bine compoziția. În cealaltă compoziție simplă adăugăm esența de vanilie.
Când avem cele două compoziții pregătite, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și formăm minunata pască bicoloră sau pască zebră.
Ungem cu unt o formă de copt cu diametrul de 22 cm și presărăm zahăr pudră peste unt. Zahărul pudră ajută pasca să se desprindă frumos de pe forma de copt.
Luăm două linguri mari pe care le punem în bolurile cu cele două compoziții. Luăm două linguri din compoziția cu cacao și le punem fix la mijlocul formei de copt. Apoi luăm două linguri din compoziția simplă și le adăugăm peste cele cu cacao.
Continuăm să punem câte două linguri din fiecare compoziție de aluat, până când le terminăm. Lovim ușor forma de copt pe masă pentru a se uniformiza suprafața aluatului de pască bicoloră sau pască zebră.
Apoi coacem pasca pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se răcească bine în forma de copt, apoi o vom transfera pe un platou de servire.
Punem pasca la rece până în momentul servirii. O putem decora cu zahăr, dar stricăm aspectul spectaculos de zebră.
Se porționează mult mai frumos după ce va sta o perioadă de timp la rece.
COMENTARII