Dulciuri

Pască bicoloră sau pască zebră

Pe lângă rețeta de pască tradițională, nelipsită de pe masa de Paște, mai puteți prepara bonus și o rețetă de pască bicoloră sau pască zebră. Este simplă, este delicioasă și arată spectaculos.

Este o pască fără aluat pe care o puteți umple sau nu, cu stafide. Noi o preferăm simplă, deoarece punem stafide din belșug în pasca tradițională, dar și în cozonaci.

Vedeți aici și rețeta de pască tradițională cu urdă și stafide. Este rețeta clasică cu aluat de cozonac, simplu și ușor de preparat.

Iar din categoria rețetelor mai simple și rapide, vă recomand de pe blog rețeta de pască fără aluat, cu multe stafide. Sunt cele mai populare rețete de pască, pe care toată lumea le adoră.

Noi adorăm deopotrivă și rețeta de pască cu aluat umplut. Pe lângă faptul că este aspectuoasă, mai are și un aluat delicios, umplut cu nuci și cacao. Deasupra aluatului se răsfață un amestec extrem de bun din ricotta și stafide.

Cum se prepară rețeta de pască bicoloră sau pască zebră

Pasca din rețeta de față se prepară ca un cheesecake, dar în două culori. Modul de asamblare este același cu al checului marmorat – vedeți aici rețeta.

Este un desert care va atrage toate privirile, pentru că este mai atipic față de cele tradiționale. Merită preparat, chiar dacă unii vor spune că nu este o rețetă de pască autentică. Putem transforma în pască, dacă dorim, orice rețetă de cheesecake.

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete, de unde o puteți alege pe cea care vă satisface și din punct de vedere al gustului, dar și al aspectului.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pască bicoloră sau pască zebră.

Pască bicoloră sau pască zebră porționată

Gătește Pască bicoloră sau pască zebră

Timp de preparare

40

Nivel

mediu

Porții

8

Pască bicoloră sau pască zebră porționată

Ingrediente

  • 1 kg brânză proaspătă, de vaci
  • 250 gr zahăr
  • 5 ouă de mărime medie
  • 150 gr unt gras cu 82% grăsime
  • 25 gr pudră de cacao
  • 25 ml lapte rece
  • 1/4 linguriță cu sare
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • puțin unt și zahăr pudră pentru forma de copt

Mod de preparare

Începem prin a pune brânza la scurs într-o sită deasă și a lăsa untul la temperatura camerei 15-20 de minute, pentru a se înmuia. Apoi, amestecăm untul cu zahărul până când devine cremos, folosind mixerul. Presărăm și sarea și adăugăm unul câte unul, cele 5 ouă.

Adăugăm și brânza scursă și continuăm amestecarea ingredientelor până când compoziția este omogenă.

Împărțim compoziția în două părți egale. Luăm două linguri dintr-o parte și le adăugăm în partea cealaltă. Desfacem pudra de cacao în laptele rece și turnăm acest amestec în partea de unde am luat cele două linguri de compoziție. Tot aici adăugăm și esența de rom. Omogenizăm bine compoziția. În cealaltă compoziție simplă adăugăm esența de vanilie.

Când avem cele două compoziții pregătite, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și formăm minunata pască bicoloră sau pască zebră.

Ungem cu unt o formă de copt cu diametrul de 22 cm  și presărăm zahăr pudră peste unt. Zahărul pudră ajută pasca să se desprindă frumos de pe forma de copt.

Luăm două linguri mari pe care le punem în bolurile cu cele două compoziții. Luăm două linguri din compoziția cu cacao și le punem fix la mijlocul formei de copt. Apoi luăm două linguri din compoziția simplă și le adăugăm peste cele cu cacao.

Continuăm să punem câte două linguri din fiecare compoziție de aluat, până când le terminăm. Lovim ușor forma de copt pe masă pentru a se uniformiza suprafața aluatului de pască bicoloră sau pască zebră.

Apoi coacem pasca pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se răcească bine în forma de copt, apoi o vom transfera pe un platou de servire.

Punem pasca la rece până în momentul servirii. O putem decora cu zahăr, dar stricăm aspectul spectaculos de zebră.

Se porționează mult mai frumos după ce va sta o perioadă de timp la rece.