Gătește Paste cochilii umplute cu brânză și spanac
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 250 gr paste cochilii mari
- 2 l apă + 1 linguriță sare
- Pentru umplut:
- 250 gr frunze de spanac
- 250 gr brânză feta
- 1 cățel de usturoi
- 20 gr unt
- sare și piper
- Pentru sosul de roșii:
- 450 gr pastă de roșii, sau roșii proaspete
- 200 ml apă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 4-5 frunze de busuioc
- 1/4 linguriță de oregano uscat
Mod de preparare
Punem un vas cu apa la fiert, iar când apa atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea. Amestecăm până când sarea se dizolvă și adăugăm pastele. Nu le lăsăm să fiarbă decât pentru jumătate din timpul indicat pe ambalaj. Le scurgem și le lăsăm în sită la răcit.
Între timp, pregătim sosul de roșii și umplutura pentru paste.
Pentru umplutură punem într-o tigaie untul la topit cu puțin ulei pentru a nu se arde. Adăugăm usturoiul strivit și îl amestecăm ușor prin unt, pentru a-l aromatiza. Apoi adăugăm frunzele de spanac, tocate mărunt și le amestecăm până când se pătrund ușor.
După ce se temperează amestecăm spanacul cu brânza feta strivită.
Pentru sosul de roșii punem uleiul la încins și călim în el o ceapă și un cățel de usturoi tocate fin. Apoi adăugăm pasta de roșii și o ceașcă din apa în care au fiert pastele.
Lăsăm sosul să fiarbă 6-8 minute, asezonându-l cu sare, piper, frunze de busuioc și oregano.
Umplem cochiliile cu amestecul de brânză și spanac și le scufundăm în sos. Le mai lăsăm să se răsfețe în sosul de roșii pentru 5-6 minute. Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit, înainte de stingerea focului.
Este chiar delicioasă rețeta de paste cochilii umplute cu brânză și spanac, v-o recomand cu drag!
COMENTARII