Mâncăruri cu carne

Pastrama din piept de pui. Reteta simpla, gustoasa

Reteta Pastrama din piept de pui reprezinta un mod deosebit de gustos de a prepara pieptul de pui.

Mie mi-a placut mult cand am facut prima data aceasta pastrama din piept de pui si din cand in cand o refac pentru ca e pe gustul  tuturor.

Este o reteta simpla ,usor de preparat si avem si controlul asupra ingredientelor folosite.

Intr-adevar,timpul de marinare este mare dar daca ne organizam bine,totul va fi floare la ureche 😉 .

 

Ingrediente:

 

  • Saramura
  • 1 piept mare de pui dezosat (aproximativ700 g-800 g)
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 frunze de dafin
  • 250-300 ml apa
  • cateva boabe de ienibahar
  • Marinada
  • 1 lingurita de miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita cu varf de boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita de piper macinat

 

Mod de preparare pentru reteta pastrama din piept de pui:

Pentru inceput preparam saramura.Punem intr-un vas (posibil cu capac ) sarea,zaharul,ienibaharul,frunzele de dafin si apa.Amestecam pana ce sarea si zaharul sunt complet dizolvate si apoi scufundam pieptul de pui spalat si taiat in jumatate.Piepul trebuie sa fie complet acoperit de lichid.Acoperim cu un capac si pastram la frigider pentru 24 de ore.
Dupa ce timpul a trecut,scoatem bucatile de piept si le uscam cu hartie de bucatarie.
Apoi preparam si marinada.Amestecam in acelasi vas mierea,uleiul de masline,sosul de soia,boiaua de ardei dulce si piperul.Cu acest sos ungem pieputl de pui pe toate partile si punem din nou vasul la frigider pentru minim 5 ore,dar ideal ar fi sa stea tot 24 de ore.
Dupa aceea legam bucatile de carne cu ata de bucatarie,cat mai strans,incercand sa-i dam forma de rulada.
Eu le coc de obicei in forma de chec,dar puteti folosi si o tava oarecare.Coacem 50-60 de minute la 180 ° C,pensuland din cand in cand bucatile de pui cu sucul din tava.Nu se pune apa pentru ca pieptul de pui va lasa suc.
pastrama din piept de pui
Dupa ce sunt gata le lasam sa se racoreasca 10-15 minute,taiem atele si feliem pastrama.
Este ideala ca aperitiv sau calda alaturi de orez fiert,cartofi natur,legume la tigaie sau orice alta garnitura care este pe placul vostru.Daca ii mai asortam si o salata mixta,este un deliciu absolut.Pofta buna!
pastrama din piept de pui
Daca ai incercat reteta,fa-i o poza si trimite-o alaturi de numele tau la  retetefeldefel@yahoo.it   si-o voi atasa la finalul postarii !

Reteta testata de Beta Brigitte.Arata minunat,multumesc !

pastrama din piept de pui

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.