Mâncăruri cu carne

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Pentru că pieptul de pui este cel mai accesibil tip de carne, îl includem foarte des în meniurile zilei. Ne place să-l preparăm în diferite combinații, iar una dintre acestea  o descoperiți în rețeta de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos.

Rețeta se prepară destul de simplu și rapid, iar combinația de ingrediente este super delicioasă.

Ne place pieptul de pui pentru că poate fi preparat în foarte multe moduri și poate fi combinat cu diferite ingrediente. Cea mai populară rețetă cu piept de pui este rețeta de șnițele. Și pe acestea le preparăm în multe moduri.

Descoperiți aici o rețetă de șnițele de pui în trei variante. Șnițelele se prepară în același mod, dar diferă crusta de la suprafață. Preferatele copiilor sunt șnițelele în crustă de fulgi de porumb.

Ne mai place în mod deosebit pieptul de pui umplut cu diferite ingrediente. Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de piept de pui kievskaia.  Este o rețetă în care pieptul de pui se umple cu unt aromat cu usturoi, lămâie și verdeață.

Cum preparăm rețeta de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Pentru rețeta de azi preparăm separat pieptul de pui pe grill sau la tigaie, condimentat după gust. Tot separat vom prepara și baby spanacul, cu ceapă și usturoi la tigaie. Apoi vom răsfăța ambele preparate într-un sos delicios preparat cu lapte de cocos și puțin amidon.

Câteva bucăți de roșii deshidratate vor aduce un plus de gust și de culoare sosului.

Mai găsiți pe blog și alte rețete cu piept de pui, chiar și rețete de salate, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos.

Trei bucăți de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos într-o farfurie ovală, alături de un bol cu sare și un bol cu dulceață de ardei iuți

Gătește Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

3

Trei bucăți de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos într-o farfurie ovală, alături de un bol cu sare și un bol cu dulceață de ardei iuți

Ingrediente

  • 750 gr piept de pui dezosat și fără piele
  • sare și piper
  • ulei de floarea soarelui
  • 250 gr baby spanac
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • puțin ulei
  • 750 ml lapte de cocos
  • 1 lingură de amidon alimentar + 2 linguri de apă
  • sare și piper
  • 1 linguriță cu pudră de nucșoară
  • 1 lingură cu dulceață de ardei iuți
  • 8-10 bucăți de roșii deshidratate.

Mod de preparare

Mai întâi vom prepara pieptul de pui la tigaie, condimentat cu sare și usturoi. Îl porționăm în bucăți mai mari pe care le rumenim frumos pe toate părțile, într-o tigaie cu ulei încins, până când se pătrund bine.

Apoi scoatem pieptul de pui într-un vas cu capac și îl lăsăm deoparte.

Mai adăugăm puțin ulei în tigaie și călim ușor ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Presărăm sare și puțin piper peste ele. Adăugăm peste ele frunzele de baby spanac, spălate și bine scurse. Le amestecăm puțin prin tigaie, doar până când se înmoaie. Apoi transferăm frunzele de baby spanac peste pieptul de pui din celălalt vas.

Punem laptele de cocos în tigaie și îl amestecăm cu amidonul desfăcut în apă rece. Adăugăm roșiile deshidratate, tăiate în bucăți mai mici, dulceața de ardei iuți și pudra de nucșoară.

Fierbem sosul din lapte de cocos până când amidonul se hidratează, apoi adăugăm pieptul de pui și spanacul.

Le mai fierbem puțin și împreună și mai potrivim gustul cu sare și piper.

Apoi ne putem bucura de o porție delicioasă de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, alături de garnitura preferată. Merge foarte bine cu paste sau cu orez.

Spor și poftă bună!