Gătește Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 750 gr piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
- 250 gr baby spanac
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper
- puțin ulei
- 750 ml lapte de cocos
- 1 lingură de amidon alimentar + 2 linguri de apă
- sare și piper
- 1 linguriță cu pudră de nucșoară
- 1 lingură cu dulceață de ardei iuți
- 8-10 bucăți de roșii deshidratate.
Mod de preparare
Mai întâi vom prepara pieptul de pui la tigaie, condimentat cu sare și usturoi. Îl porționăm în bucăți mai mari pe care le rumenim frumos pe toate părțile, într-o tigaie cu ulei încins, până când se pătrund bine.
Apoi scoatem pieptul de pui într-un vas cu capac și îl lăsăm deoparte.
Mai adăugăm puțin ulei în tigaie și călim ușor ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Presărăm sare și puțin piper peste ele. Adăugăm peste ele frunzele de baby spanac, spălate și bine scurse. Le amestecăm puțin prin tigaie, doar până când se înmoaie. Apoi transferăm frunzele de baby spanac peste pieptul de pui din celălalt vas.
Punem laptele de cocos în tigaie și îl amestecăm cu amidonul desfăcut în apă rece. Adăugăm roșiile deshidratate, tăiate în bucăți mai mici, dulceața de ardei iuți și pudra de nucșoară.
Fierbem sosul din lapte de cocos până când amidonul se hidratează, apoi adăugăm pieptul de pui și spanacul.
Le mai fierbem puțin și împreună și mai potrivim gustul cu sare și piper.
Apoi ne putem bucura de o porție delicioasă de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, alături de garnitura preferată. Merge foarte bine cu paste sau cu orez.
Spor și poftă bună!
COMENTARII