Dulciuri
Piscoturi cu crema de mascarpone si ciocolata
Cand ai pofta de un desert rapid, piscoturile pentru tiramisu te pot scoate din impas, dupa cum veti vedea si in reteta de fata: Piscoturi cu crema de mascarpone si ciocolata.
Ai mei sunt mari iubitori de ciocolata si, zilele trecute, le-am facut o surpriza pregatindu-le varianta ciocolatoasa a prajiturii din piscoturi si crema de mascarpone.
Aceste piscoturi cu crema de mascarpone si ciocolata le-a placut mult mai mult decat varianta originala 🙂 si va invit si pe voi sa le incercati daca va place ciocolata.
Este o prajitura fara coacere, extrem de simplu si usor de preparat, delicioasa si ciocolatoasa.
Ingrediente:
- 40 de piscoturi
- Sirop
- 250 ml cafea
- o lingura rasa de zahar pudra
- 2 linguri cognac,rom sau crema de whisky (ori,in alternativa o lingurita de esenta de rom)
- sau
- 250 ml apa
- 1 lingura de cafea solubila (ness)
- o lingura de zahar pudra
- 2 linguri cognac,rom sau crema de whisky (ori,in alternativa o lingurita de esenta de rom)
- Crema
- 300 g mascarpone
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 g zahar pudra
- Decor
- 50 g ciocolata amaruie
- 50 g ciocolata alba
- cacao (optional)
Mod de preparare pentru reteta de piscoturi cu crema de mascarpone si ciocolata:
Intai preparati crema. Topiti ciocolata si lasati-o sa se raceasca. Scoateti mascarponele de la frigider astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Amestecati-l apoi cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie cremoasa, apoi incorporati ciocolata.
Este foarte important sa fie la temperatura apropiata, astfel incat ciocolata sa se incorporeze bine si sa nu se intareasca.
Transferati crema intr-u sac à poche si lasati-o deoparte.
Preparati siropul amestecand ingredentele date. Eu am ales varianta mai usoara cu ness. Daca preparati cafea,lasati-o la racit inainte de a insiropa piscoturile.
Acum putem sa asamblati prajitura. Treceti rapid fiecare piscot prin sirop (vom folosi 20 de bucati pentru baza), asezati-le intr-o tava si puneti crema pe toata lungimea lor.
Topiti ciocolata pentru decor.
Insiropati rapid si restul de piscoturi, asezati-le peste cele din tava si decorati-le dupa imaginatie.
Daca doriti, pudrati-le si cu cacao. Pastrati prajiturile la rece si apoi le puteti manca.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII