Pâine / Pizza
Pizza quattro formaggi. Pizza cu branza
La origini denumirea corecta e pizza quattro formaggi, asadar ar fi trebuit sa-i spun pizza cu patru feluri de branza. Nu stiu cat de mult conteaza denumirea, important e ca ne place foarte mult, avand in vedere simplitatea ingredientelor. Daca sunteti iubitori de branzeturi merita sa o incercati.
Ingrediente pentru reteta de pizza quattro formaggi:
Aluat:
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 300 ml apa calda
Topping:
- 8 linguri suc de rosii
- 120 g mozzarella
- 100 g cascaval
- 100 g feta de capra
- 4 linguri fulgi de parmezan
- 6 linguri ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta pizza cu branza
Aluatul il pregatim dupa metoda de aici ,iar cand s-a dospit il impartim in doua bile egale. Intindem cu mana fiecare blat si le transferam in tavi cu diametrul de 33 de centimetri.
Ingredientele de mai sus le impartim pe jumatate, asadar punem pe fiecare blat cate patru linguri de suc de rosii si-l intindem pe toata suprafata.
Apoi distribuim branzeturile taiate cubulete, felii, sfaramate si deasupra cate trei linguri de ulei de masline extra virgin.
Incalzim inainte cuptorul si coacem pizza 25-30 de minute la foc moderat.
Feliem si servim imediat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII