Mod de preparare
Pentru aluat de plăcintă cu iaurt în compoziție, punem într-un bol: untul moale, zahărul, oul, sarea, iaurtul și bicarbonatul. Le amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm și esența, apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt.
Vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl lăsăm să se odihnească la loc rece, 20 de minute, acoperit.
Între timp, pregătim compoziția pentru umplutură.
Merele răzuite le caramelizăm ușor într-o tigaie, amestecate cu zahărul vanilinat și scorțișoara. Le lăsăm doar până își schimbă culoarea și se formează sirop.
Le lăsăm să se răcească și le amestecăm cu dulceața de gutui.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Împărțim aluatul în două părți aproximativ egale.
Prima parte de aluat o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt.
Întindem umplutura de mere cu dulceață de gutui și o acoperim cu a doua foaie de aluat.
Coacem delicioasa plăcintă cu mere și dulceață de gutui la 180 de grade pentru 35 de minute, sau până se rumenește aluatul bine.
O lăsăm să se tempereze, o porționăm și o servim pudrată cu zahăr, de preferință cu aromă de vanilie.
Spor și poftă bună!
Vedeți și rețeta în imagini cu un click pe galeria foto de mai sus!
COMENTARII