Gătește Plăcintă împletită cu pui și legume
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 1 gălbenuș de ou pentru uns
- 1 linguriță lapte
- Pentru umplutură:
- 350 gr friptură din carne de pui
- 350 gr legume mexicane
- sare și piper
- 2 linguri ulei
- 150 gr ciuperci din conservă
- cimbru și măghiran
- boia de ardei afumată
- 1 ou + 1 albuș
- 100 gr mozzarella
Mod de preparare
Cum procedăm pentru a prepara delicioasa plăcintă împletită cu pui și legume.
Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat, la temperatura camerei.
Între timp, ne ocupăm de umplutură.
Fierbem legumele mexicane direct congelate, în apă cu puțină sare. Le lăsăm 10 minute să fiarbă, apoi le scurgem.
Punem uleiul într-o tigaie la încins și călim în el o ceapă tocată mărunt. Adăugăm și ciupercile bine scurse și le lăsăm să se rumenească ușor împreună cu ceapa. Apoi stingem focul și lăsăm ingredientele să se răcească.
Tocăm mărunt carnea și o adăugăm peste ceapă și ciuperci. Apoi adăugăm legumele bine scurse și răcite.
Amestecăm bine ingredientele, adăugăm un ou și un albuș, dar și mozzarella. Aceste ultime ingrediente au rolul de a lega bine compoziția în timpul procesului termic. Mai adăugăm condimente după gust și omogenizăm bine amestecul.
Întindem foile de aluat, pe folia în care au fost împachetate. Le crestăm la capete în fâșii de maxim 1 cm lățime și 2-3 cm lungime.
La baza aluatului punem compoziția de umplutură.
Apoi, așezăm peste umplutură fâșiile de aluat. Le împletim frumos, una peste cealaltă de la capetele opuse.
Transferăm plăcintele împletite în tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt. Ungem aluatul la suprafață cu gălbenuș amestecat cu lapte și presărăm puțin susan.
Coacem delicioasele plăcinte aperitiv pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Le lăsăm să se tempereze înainte de a le porționa și servi cu poftă alături de cei dragi.
Să vă fie de folos!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII