Blat de pandișpan cu vișine Visinele se scot din compot, se scurg bine și se țin în rom 30 de minute, apoi se scurg bine. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează spumă albușurile cu puțînă sare și se adaugă treptat zahărul, mixandu-se în continuare până când se obține o bezea fermă. Se adaugă apoi gălbenușurile, esența de rom, făina în ploaie și vișinele scurse. Se tapetează o tavă de 28/40 cm, cu hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea. Se coace pandispanul cu vișine pentru 35 de minute la 180 de grade. Mousse de ciocolată Se pune frișcă într-un vas pe foc, iar când se încălzește bine, se retrage vasul de pe foc și se adaugă ciocolată ruptă în bucățele. Se amestecă energic până când se topește ciocolată și se omogenizează crema, apoi se lasă la răcit. Când este rece se spumează mixandu-se bine, apoi se amestecă cu untul, spumat și el și se adaugă gelatină hidratata în puțină apă, apoi diluată ușor la bain-marie. Se adaugă vișinele ținute în rom, ca și la pandișpan și tăiate în jumătăți, apoi se întinde crema peste pandispanul din tavă și se da tava la frigider cel puțin o oră pentru a se întări crema. Glazura de ciocolată Se pune ciocolată ruptă în bucăți, la bain-marie, împreună cu frișca și unt, se amestecă continuu, iar când se fluidizează se întinde rapid, peste crema întărită. Se dă din nou tava la frigider pentru încă o oră, apoi se poate porționa frumos.

Prăjitură cu blat de pandișpan, mousse de ciocolată, glazură de ciocolată și vișine