Gătește Prăjitură cu brânză și mere cuburi
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
8-10

Ingrediente
- 250 g brânză dulce de vaci bine scursă (sau ricotta, pentru o textură mai fină)
- 3 ouă mari
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei sau 100 g unt topit
- 150 g iaurt gras sau smântână fermentată
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- coaja rasă de la 1 lămâie (opțional)
- 3 mere mari (aprox. 500 g)
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură făină (pentru tăvălirea merelor).
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea merelor. Curăță merele, taie-le în cuburi de aproximativ 1 cm. Amestecă-le într-un bol cu scorțișoară și o lingură de făină — astfel nu se vor scufunda complet în aluat.
Pentru prepararea aluatului mixează ouăle cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase. Adaugă uleiul treptat, apoi iaurtul și brânza dulce, mixând ușor până obții o cremă omogenă. Încorporează făina amestecată cu praful de copt și coaja de lămâie, amestecând cu o spatulă, fără a mixa excesiv.
Pune cuburile de mere în aluat și amestecă ușor, doar cât să fie distribuite uniform.
Tapetează o tavă rotundă sau pătrată cu hârtie de copt și întinde aluatul pentru prăjitură cu brânză și mere cuburi în ea.
Nivelează ușor și, dacă vrei, presară puțin zahăr brun deasupra pentru o crustă crocantă.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-45 de minute, până când este aurie și trece testul scobitorii.
Las-o să se răcească complet înainte de a o tăia.
Această prăjitură este ușor umedă, datorită brânzei din aluat, dar și pufoasă și aromată. Merele coapte, îmbrăcate în aluatul cremos, se transformă în bucăți moi, parfumate, iar scorțișoara completează perfect dulceața naturală a fructelor. Este excelentă simplă, pudrată cu zahăr, sau lângă un ceai cald ori o cafea.
Spor și poftă bună!
COMENTARII