Gătește Prăjitură cu coacăze roșii și bezea
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20

Ingrediente
- Pentru blat:
- 100 g unt moale
- 100 g zahăr
- 3 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml lapte
- 180 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare.
- Pentru umplutură:
- 200-250 g coacăze roșii (proaspete sau congelate, scurse bine)
- 1 lingură griș (pentru a absorbi sucul fructelor).
- Pentru bezea:
- 3 albușuri
- 150 g zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului, într-un bol, mixează untul moale cu zahărul și zahărul vanilat până când se transformă în cremă. Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, apoi laptele. Încorporează făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Vei obține un aluat semivâscos, ca pentru chec.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (aprox. 20×30 cm) și nivelează.
Presară deasupra o lingură de griș, apoi distribuie uniform coacăzele. Grișul va absorbi sucul și va preveni înmuierea excesivă a blatului.
Bate albușurile spumă cu zeama de lămâie, apoi adaugă treptat zahărul și continuă mixarea până obții o bezea fermă și lucioasă (cu „moțuri”). Întinde bezeaua peste stratul de fructe.
Coace delicioasa prăjitură cu coacăze și bezea la 170°C (cuptor preîncălzit) timp de 35–40 de minute, până când bezeaua devine ușor aurie, iar marginile sunt ușor rumenite.
După coacere lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia. Se taie cel mai bine cu un cuțit înmuiat în apă caldă.
COMENTARII