Gătește Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20

Ingrediente
- Pentru blat:
- 3 ouă
- 90 g zahăr
- 90 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie
- Pentru mousse de zmeură:
- 300 g zmeură proaspătă sau congelată
- 100 g zahăr
- 200 ml frișcă lichidă (smântână pentru frișcă, min. 30% grăsime)
- 5 g gelatină (aprox. 2 foi sau 1 linguriță rasă)
- 2 linguri apă rece.
- Pentru jeleul de zmeură:
- 200 g zmeură
- 1 lingură zahăr
- 3 g gelatină (1 foaie sau jumătate de linguriță rasă)
- 1 lingură apă
- câteva picături de zeamă de lămâie pentru prospețime.
Mod de preparare
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu zahărul până devin o cremă deschisă la culoare. Adaugă vanilia și făina cernută, amestecând ușor cu spatula.
Toarnă compoziția într-o tavă tapetată (20×20 cm) și coace-o timp de 15–20 sau până când se rumenește frumos la suprafață.
Lasă prăjitura la răcit și prepară mousse de zmeură.
Pasează zmeura și strecoar-o prin sită fină pentru a elimina semințele.
Încălzește 2–3 linguri din piure, adaugă gelatina hidratată în apă și dizolvă complet.
Amestecă cu restul piureului și zahărul, apoi lasă să se răcească la temperatura camerei.
Bate frișca până devine pufoasă (nu foarte tare) și încorporează în piureul de zmeură în două tranșe, cu mișcări largi.
Toarnă mousse-ul peste blatul de prăjitură răcit și nivelează-l. Pune delicioasa prăjitură cu mousse de zmeură la frigider pentru 1–2 ore, până se întărește ușor.
Prepară jeleul de zmeură.
Pasează o parte din zmeură și strecoar-o.
Încălzește piureul cu zahărul și dizolvă gelatina hidratată în el.
Presară restul de zmeură peste mousse.
Lasă piureul să se răcească puțin (să nu fie fierbinte), apoi toarnă-l ușor peste zmeură, formând un strat fin și lucios.
Pune din nou delicioasa prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură la frigider la frigider pentru încă 3–4 ore, sau peste noapte, pentru a se stabiliza perfect.
După răcire taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri elegante.
Spor și poftă bună!
COMENTARII