Gătește Prăjitură cu nuci și scorțișoară în aluat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20

Ingrediente
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 120 ml ulei (sau 100 g unt topit)
- 150 g iaurt sau lapte bătut
- 200 g făină
- 150 g nuci măcinate
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 plic praf de copt (10 g)
- Un praf de sare
- Opțional: 1 linguriță esență de vanilie.
Mod de preparare
Pentru a prepara blatul prăjiturii, mai întâi mixează ouăle cu zahărul până devin spumoase.
Adaugă uleiul treptat și apoi iaurtul.
Cerne făina împreună cu praful de copt și sarea, apoi adaugă în compoziție. Încorporează nucile măcinate și scorțișoara. Amestecă ușor cu o spatulă.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25×35 cm sau o tavă rotundă).
Coace delicioasa prăjitură cu nuci și scorțișoară în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 minute, până trece testul scobitorii.
Las-o apoi să se răcească în tavă, pentru a o putea porționa în pătrate sau romburi.
O poți pudra cu zahăr vanilat sau scorțișoară suplimentară.
Spor și poftă bună!
COMENTARII