Dulciuri

PRAJITURA CU FRISCA SI NUCI

Reteta de prajitura cu frisca si nuci este o reteta tare draga mie, nu numai pentru ca prajitura este delicioasa ,ci si pentru ca este una din retetele cu care mi-am inceput primul meu”caiet de prajituri”.
Cu siguranta cunoasteti reteta iar daca nu,va invit s-o incercati pentru ca merita, este absolut delicioasa.

Iar pentru ca draga mea Paula gazduieste luna aceasta provocarea”Dulce Romanie„,am decis sa -i fiu alaturi si sa nu lipsesc de la parada. 🙂

 

Ingrediente

  • Foi
  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de ulei
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 420 g faina
  • Crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 120-150 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract sau esenta de vanilie
  • 350 g nuci macinate mai mare (eu am folosit 250 g nuci si 100 g migdale)
  • zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare prajitura cu frisca si nuci

 Intr-un bol punem oul,laptele,uleiul,sarea,mierea ,bicarbonatul , zaharul si amestecam bine cu un tel.Incorporam faina si framantam un aluat consistent pe care il impartim in trei parti.
Coacem trei foi pe fundul presarat cu faina al unei tavi de aragaz.Foile sunt casante dar se vor inmuia de la umiditatea cremei.
Crema se prepara extrem de  simplu: mixam  bine frisca ,adaugam zaharul pudra  si  extractul/esenta de vanilie .O amestecam cu nucile macinate,apoi umplem foile.
Le lasam cateva ore sa se odihneasca, sau cel mai bine pana a doua zi  pentru a se fragezi .
Taiem prajitura cu frisca si nuci in patrate,dreptunghiuri sau ce forme doriti si presaram deasupra zahar pudra.Delicioasa,pofta buna!
praj-cu-nuci-014