Dulciuri
Prajitura cu piersici si faina de hrisca
Tot din seria deserturilor rapide, simple si delicioase face parte si minunata prajitura cu piersici si faina de hrisca. Aluatul il folosesc cam la toate prajiturile cu fructe, cea cu cirese este un exemplu, dar puteti pune si prune, caise, struguri, visine, mere …
Varianta asta se potrriveste perfect pentru Provocarea dulce Romanie, unde piersica este vedeta.
Ingrediente:
- 3 piersici potrivite
- 200 gr faina alba de grau
- 100 gr faina de hrisca
- 200 gr zahar
- 100 gr unt
- 150 ml lapte
- 2 oua
- o lingurita esenta de vanilie
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare pentru prajitura cu piersici si faina de hrisca
Daca doriti sa aflati mai multe amanunte despre hrisca, puteti citi acest articol iar daca nu aveti de unde procura aceasta faina, puteti inlocui fara probleme cu faina alba sau integrala de grau.
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul pentru cateva minute. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, incorporam laptele, faina de hrisca, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea, apoi faina de grau amestecata cu praful de copt.
Obtinem un aluat gros pe care il intindem cu o spatula intr-o tava (22×30) acoperita cu hartie de copt. Cele 3 piersici le spalam si le scoatem samburii, apoi le taiem feliute si le asezam deasupra aluatului.
Coacem 35-40 de minute la 180 °C,pana prajitura se rumeneste frumos deasupra.
O lasam sa se raceasca complet, o taiem si presaram zahar pudra deasupra.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII