PRAJITURA CU PIERSICI SI FAINA DE HRISCA

prajitura cu piersici si faina de hrisca

Tot din seria deserturilor rapide,simple si delicioase face parte si minunata prajitura cu piersici si faina de hrisca. Aluatul il folosesc cam la toate prajiturile cu fructe, cea cu cirese este un exemplu,dar puteti pune si prune,caise,struguri,visine,mere …
Varianta asta se potrriveste perfect pentru  Provocarea dulce Romanie,unde piersica este vedeta.

Ingrediente:

  • 3 piersici potrivite
  • 200 gr faina alba de grau
  • 100 gr faina de hrisca
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare pentru prajitura cu piersici si faina de hrisca.

Daca doriti sa aflati mai multe amanunte despre hrisca ,puteti citi acest articol iar daca nu aveti de unde procura aceasta faina ,puteti inlocui fara probleme cu faina alba sau integrala de grau.

Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul pentru cateva minute.Adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare,incorporam laptele, faina de hrisca,zaharul vanilat,esenta de vanilie si sarea,apoi faina de grau amestecata cu praful de copt.

Obtinem un aluat gros pe care il intindem cu o spatula intr-o tava(22×30) acoperita cu hartie de copt.Cele 3 piersici le spalam si le scoatem samburii,apoi le taiem feliute si le asezam deasupra aluatului.
Coacem 35-40 de minute la 180 °C,pana prajitura se rumeneste frumos deasupra.

prajitura cu piersici si faina de hrisca

O lasam sa se raceasca complet, o taiem si presaram zahar pudra deasupra.Pofta buna!

prajitura cu piersici si faina de hrisca

 

prajitura cu piersici si faina de hrisca
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “PRAJITURA CU PIERSICI SI FAINA DE HRISCA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare