Gătește Prăjitură fragedă cu ovăz și afine
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16-20
Ingrediente
- Pentru aluat fraged cu fulgi de ovăz:
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr fulgi de ovăz
- 100 gr făină
- 30 gr zahăr pudră
- 30-50 ml apă
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- Pentru stratul cu afine:
- 250 gr afine proaspete
- 200 gr smântână acră
- 250 gr făină
- 100 gr zahăr
- 1 linguriță cu praf de copt
Mod de preparare
Mai întâi pregătim aluatul fraged.
Începem prin a amesteca fulgii de ovăz cu făina și zahărul, dar și cu un praf de sare.
Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi, esența de vanilie și frământăm ingredientele cu ajutorul robotului până când obținem un aluat sfărâmicios. Potrivim consistența aluatului cu puțină apă pe care o turnăm treptat, în timp ce amestecăm aluatul.
Apoi întindem aluatul într-o formă de copt de 20/30 cm, tapetată cu hârtie. Punem tava la rece pentru 30 de minute, apoi încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Coacem aluatul fraged pentru 15 minute, atât cât să se rumenească ușor pe margini.
Între timp pregătim afinele. Amestecăm smântâna, făina, zahărul și praful de copt și adăugăm afinele.
Scoatem tava din cuptor, întindem compoziția cu afine deasupra și mai coacem delicioasa prăjitură fragedă cu ovăz și afine pentru alte 15-20 de minute.
O lăsăm să se răcească, apoi o putem porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII