Prăjitura turnată cu mere acrișoare este acel gen de prăjitură care, odată terminată, se cere rapid repetată.
Este atât de bună încât nu te rezumi la 1-2 bucăți odată, ci la farfuria toată. Și, mai ales, creează dependență.
Cel puțin la noi așa a fost. De când am făcut-o prima dată, vara aceasta, am repetat-o de 4-5 ori.
Și o vom mai repeta, pentru că avem ceva mere în livadă, care se grăbesc să cadă.
De data aceasta am preparat-o folosind mere verzi, acrișoare și a ieșit o splendoare.
Poate vă întrebați de ce se numește Prăjitura turnată cu mere acrișoare. Se numește așa deoarece aluatul este unul cursiv și se toarnă în tavă, dar și peste stratul de mere.
Prăjitura se coace în două reprize. Odată se coace primul strat de aluat, doar până devine închegat, iar a doua oară se adaugă și merele și al doilea strat de aluat, turnat.
Este delicioasă, blaturile sunt ușor umede, iar compoziția de mere cu scorțișoară cred că știți cât este de bună.
Dacă vreți să îi surprindeți pe cei dragi cu un desert simplu, ușor, delicios și foarte aspectuos, vă oferim o rețetă de trandafiri din mere cu aluat foietaj, cu reușită rapidă și sigură.
Mai găsiți pe blog și varianta cu gutui.
Iar dintre rețetele de prăjituri cu mere, vă mai recomand și:
Rețeta Brownie cu mere caramelizate și cremă de mascarpone
Rețeta Prăjitura cu mere rase și bezea
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.