Gătește Pui cu roșii și măsline la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 12 pulpe de pui inferioare
- sare și piper după gust
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 7-8 roșii cherry
- 200 ml vin roșu demidulce
- 500 ml suc de roșii concentrat
- 150 gr măsline negre cu sâmburi
- crenguțe de cimbru proaspăt.
Mod de preparare
Mai întâi punem măslinele în apă rece să mai reducem din sare.
Apoi asezonăm pulpele de pui cu sare și piper și le rumenim pe toate părțile într-o tigaie cu ulei încins. Le transferăm într-un vas termorezistent.
În tigaia cu uleiul de pe foc adăugăm ceapa tocată și doi căței de usturoi. Le călim ușor doar până când își schimbă culoarea. Apoi le adăugăm peste pulpele de pui din vas. Adăugăm roșiile cherry tăiate în jumătăți sau întregi și sosul de roșii concentrat.
Turnăm și vinul roșu care va aromatiza plăcut sosul, dar va frăgezi și carnea într-un timp mai scurt.
Adăugăm și câteva crenguțe de cimbru proaspăt și introducem vasul în cuptor.
Setăm temperatura la 190 de grade Celsius și preparăm delicioasele pulpe de pui cu roșii și măsline la cuptor pentru 30-35 de minute.
Servim mâncarea alături de o garnitură de cartofi, de o salată sau chiar simplă, cu pâine sau mămăliguță. Este delicioasă în oricare dintre variante.
COMENTARII