Mâncăruri cu carne

Pui cu roșii și măsline la cuptor

Pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, o rețetă de pui cu roșii și măsline la cuptor este chiar potrivită. Se prepară rapid și ușor și nu necesită ingrediente complexe. În plus, carnea de pui este pe placul tuturor.

Rețetele de mâncăruri cu adaos de măsline sunt specifice bucătăriilor italiene și grecești. Este și normal pentru că măslinii sunt acasă la ei acolo. Ne plac și nouă foarte mult și le preparăm în diferite moduri, atât cu carne, dar și fără carne.

Una dintre rețetele fără carne de pe blog este cea de mâncare de praz cu măsline. O preparăm în special în perioadele de post, sau toamna, când se recoltează prazul. Este delicioasă și foarte simplu de preparat. O servim cu mămăliguță.

O altă rețetă cu măsline pe care o mai preparăm este cea de păstrăv cu roșii și măsline. O preparăm și cu alte tipuri de pește cum ar fi macroul sau dorada.

Ce conține rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor

Pentru rețeta de față folosim pulpele de pui inferioare pentru că sunt mai fragede și se prepară într-un timp mai scurt. Dar puteți folosi orice tip de carne.

Nu lipsesc nici ceapa și nici usturoiul care dau gust și consistență sosului de roșii. Ca și roșii folosim un suc concentrat, dar și roșii cherry proaspete. Cimbrul este, de asemeni, nelipsit pentru că aromatizează plăcut sosul. Dar, puteți adăuga condimentele care vă plac.

Tot din aceeași categorie de rețete cu măsline vă mai recomand și rețeta de iepure cu praz și măsline

Dar găsiți pe blog mai multe rețete atât cu carne de pui cât și cu măsline, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pui cu roșii și măsline la cuptor.

Pui cu roșii și măsline în vas dreptunghiular de culoare verde, alături de o furculiță și un bol cu cartofi

Gătește Pui cu roșii și măsline la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Pui cu roșii și măsline în vas dreptunghiular de culoare verde, alături de o furculiță și un bol cu cartofi

Ingrediente

  • 12 pulpe de pui inferioare
  • sare și piper după gust
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 7-8 roșii cherry
  • 200 ml vin roșu demidulce
  • 500 ml suc de roșii concentrat
  • 150 gr măsline negre cu sâmburi
  • crenguțe de cimbru proaspăt.

Mod de preparare

Mai întâi punem măslinele în apă rece să mai reducem din sare.

Apoi asezonăm pulpele de pui cu sare și piper și le rumenim pe toate părțile într-o tigaie cu ulei încins. Le transferăm într-un vas termorezistent.

În tigaia cu uleiul de pe foc adăugăm ceapa tocată și doi căței de usturoi. Le călim ușor doar până când își schimbă culoarea. Apoi le adăugăm peste pulpele de pui din vas. Adăugăm roșiile cherry tăiate în jumătăți sau întregi și sosul de roșii concentrat.

Turnăm și vinul roșu care va aromatiza plăcut sosul, dar va frăgezi și carnea într-un timp mai scurt.

Adăugăm și câteva crenguțe de cimbru proaspăt și introducem vasul în cuptor.

Setăm temperatura la 190 de grade Celsius și preparăm delicioasele pulpe de pui cu roșii și măsline la cuptor pentru 30-35 de minute.

Servim mâncarea alături de o garnitură de cartofi, de o salată sau chiar simplă, cu pâine sau mămăliguță. Este delicioasă în oricare dintre variante.