Mâncăruri cu carne

Pui în sos de roșii cu smântână

Atunci când ai un pui fraged, de curte și multe roșii de grădină bine coapte, le combini armonios și iese o delicioasă rețetă de Pui în sos de roșii cu smântână, dar și cu usturoi.

Și dacă mai preparăm și o mămăliguță și mai punem lângă ea o felie de brânză, deliciul este incontestabil.

Este minunată combinația de carne de pui în sos de roșii cu smântână, dar și cu usturoi și ardei copți!

Iar dacă mai adăugăm și 2-3 ardei copți, deliciul este maxim.

Foarte îndrăgite, din aceeași categorie de rețete cu pui, sunt și:

Rețeta Ostropel de pui

Rețeta Saramură de pui

Important pentru ca rețetele să fie gustoase, dar și sănătoase, este alegerea unui pui crescut în mod natural.

Gustul cărnii puilor de curte este deosebit, iar dacă mai este și împănat cu grăsime este și mai bine!

Preparăm carnea în grăsimea proprie, fără să mai adăugăm ulei.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

 

 

Pui în sos de roșii cu smântână

Gătește Pui în sos de roșii cu smântână

Pui în sos de roșii cu smântână

Ingrediente

  • pulpele și pieptul de la un pui fraged, de curte
  • sare și piper
  • 1 l apă
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii de grădină, bine coapte
  • 3 ardei capia, copți
  • 2 linguri de smântână acră
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1-2 foi de dafin

Mod de preparare

Începem prin a fierbe carnea de pui, în apă cu o linguriță de sare, doar până se pătrunde ușor și se topește grăsimea.

După cum am spus în introducere, carnea de pui a fost ușor împănată cu grăsime.

Cu un polonic, separăm grăsimea din supa de pui, după ce înlăturăm bine spuma.

Punem această grăsime într-o tigaie și prăjim bucățile de pui, bine scurse.

Le rumenim frumos pe toate părțile, apoi adăugăm ceapa tocată și 2 căței de usturoi, tocați și ei.

Când ceapa devine sticloasă, adăugăm roșiile decojite și tocate, dar și ardeii copți, tocați mărunt.

Dau un gust dulceag, tare bun, ardeii copți!

Adăugăm crenguța de cimbru, câteva frunze de busuioc și foile de dafin, sare și piper și acoperim vasul lăsând mâncarea să fiarbă la foc încet 15-20 de minute.

În ultimele 5-6 minute, adăugăm smântâna și un cățel de usturoi răzuit.

Este delicioasă mâncarea de pui în sos de roșii cu smântână, servită cu mămăliguță caldă și brânză telemea!

Opțional, putem adăuga și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Vedeți și rețeta în imagini, accesând galeria foto de mai sus!