Mâncăruri cu carne

Pulpe de pui în sos de legume

Pentru o masă rapidă pe bază de carne cu legume, este mai mult decât perfectă rețeta de pulpe de pui în sos de legume. Combinația de ingrediente este delicioasă.

Pulpele de pui ies fragede și suculente, iar sosul de legume le desăvârșește gustul pe deplin.

Rețeta este ușor asemănătoare cu cea pentru ostropel de pui, însă sosul este mai bogat și mai consistent.

Vedeți aici și rețeta de ostropel de pui. Este o rețetă tradițională din bucătăria românească, pe care merită s-o preparați în orice sezon.

Și tot din categoria rețetelor cu carne de pui, vă mai recomand de pe blog și rețeta de saramură de pui ca la mama acasă. Saramura de pui este o combinație  între carnea de pui friptă și multe legume coapte, aromate cu un mujdei de usturoi și pătrunjel proaspăt, din belșug. Este delicioasă servită cu o mămăliguță fierbinte. Preparați-o pentru a vă convinge!

Cum se prepară rețeta de pulpe de pui în sos de legume

Rețeta de față se prepară destul de simplu și rapid. Rumenim pulpele de pui la tigaie și separat, călim toate legumele. Le unim în același vas, adăugăm puțină supă și mai fierbem ingredientele împreună pentru scurt timp.

Dacă dispunem de un pui de curte, preparatul va fi și mai gustos și mai sănătos. Condimente pune fiecare după preferințe. Mai puteți folosi și pieptul de la pui, dacă vă place în această combinație. Noi pe acela îl folosim, de obicei, la prepararea șnițelelor.

Vedeți aici și o rețetă de șnițele din piept de pui pane.

Dacă și voi adorați preparatele pe bază de carne de pui, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pulpe de pui în sos de legume.

Porție de pulpe de pui în sos de legume

Gătește Pulpe de pui în sos de legume

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

4

Bol cu pulpe de pui în sos de legume decorate cu pătrunjel verde și ardei iute

Ingrediente

  • 4 pulpe mari de pui
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia, roșu
  • 1 ardei iute, verde
  • 3 roșii
  • sare și piper
  • boia de ardei afumată
  • 1-2 foi de dafin
  • 100 ml de ulei
  • 250 ml de supă de pui
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi porționăm pulpele de pui în două și le asezonăm cu sare și piper. Punem 3-4 linguri de ulei la încins,  într-o tigaie și rumenim bucățile de carne pe toate părțile. Apoi le transferăm într-o cratiță.

Curățăm legumele, mai puțin roșiile și ardeiul iute și le tocăm în bucăți mici. Le călim ușor într-o altă tigaie cu 2 linguri de ulei. Presărăm peste legume și puțină sare. Când încep să se pătrundă le adăugăm peste carnea rumenită, cu tot cu uleiul din tigaie.

Opărim roșiile în apă clocotită, le decojim și le tocăm mărunt.

Punem cratița cu ingrediente pe foc, adăugăm roșiile, supa de pui și 1-2 foi de dafin. Fierbem ingredientele semi acoperite pentru 15-20 de minute. Mai adăugăm sare, piper, boia de ardei, după gust, dar și 3-4 rondele de ardei iute. Gustăm mâncarea din pulpe de pui în sos de legume și dacă o dorim mai picantă, mai plusăm cu câteva rondele de ardei.

După stingerea focului sau în timpul servirii, decorăm mâncarea cu pătrunjel verde și rondele de ardei iute.

Este delicioasă această mâncare din pulpe de pui în sos de legume servită fie cu pâine, fie cu mămăliguță.

Spor și poftă bună!