Gătește Pulpe de pui în sos de legume
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 4 pulpe mari de pui
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ardei capia, roșu
- 1 ardei iute, verde
- 3 roșii
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- 1-2 foi de dafin
- 100 ml de ulei
- 250 ml de supă de pui
- pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi porționăm pulpele de pui în două și le asezonăm cu sare și piper. Punem 3-4 linguri de ulei la încins, într-o tigaie și rumenim bucățile de carne pe toate părțile. Apoi le transferăm într-o cratiță.
Curățăm legumele, mai puțin roșiile și ardeiul iute și le tocăm în bucăți mici. Le călim ușor într-o altă tigaie cu 2 linguri de ulei. Presărăm peste legume și puțină sare. Când încep să se pătrundă le adăugăm peste carnea rumenită, cu tot cu uleiul din tigaie.
Opărim roșiile în apă clocotită, le decojim și le tocăm mărunt.
Punem cratița cu ingrediente pe foc, adăugăm roșiile, supa de pui și 1-2 foi de dafin. Fierbem ingredientele semi acoperite pentru 15-20 de minute. Mai adăugăm sare, piper, boia de ardei, după gust, dar și 3-4 rondele de ardei iute. Gustăm mâncarea din pulpe de pui în sos de legume și dacă o dorim mai picantă, mai plusăm cu câteva rondele de ardei.
După stingerea focului sau în timpul servirii, decorăm mâncarea cu pătrunjel verde și rondele de ardei iute.
Este delicioasă această mâncare din pulpe de pui în sos de legume servită fie cu pâine, fie cu mămăliguță.
Spor și poftă bună!
COMENTARII