Rețete de post

Ratatouille la cuptor. Rețeta de ghiveci franțuzesc

Una dintre cele mai simple rețete de post, dar și foarte gustoasă și hrănitoare este rețeta Ratatouille la cuptor, o rețetă de ghiveci franțuzesc de legume.

Rețeta este foarte versatilă, fiecare poate adăuga legumele preferate. Amestecul de legume se poate prepara fie pe flacăra aragazului, fie la cuptor.

Vedeți aici și o variantă a rețetei preparată pe flacăra aragazului. Este delicioasă și cu legumele fierte în sos, mai ales asezonată cu condimentele preferate

O altă rețetă cu multe legume, din categoria celor de post, este rețeta de legume cu linte la tigaie. Este o rețetă foarte consistentă, datorită boabelor de linte și foarte hrănitoare. Combinația legumelor o alege fiecare în funcție de gust, sau în funcție de sezon.

Sunt foarte practice aceste rețete pe bază de multe legume, sunt rapide, iar combinația de gusturi și arome este delicioasă.

Mai vedeți aici și o rețetă de tagliatelle din dovlecei și morcovi cu sos de roșii, foarte simplă, dar foarte gustoasă.

Cum se prepară rețeta franțuzească de ratatouille la cuptor

Pentru rețeta de ghiveci franțuzesc nu avem mare lucru de făcut. Spălăm bine legumele, le curățăm după caz și le feliem în rondele. Este ideal să alegem legume de aceleași mărimi pentru a realiza rondele uniforme.

Legumele se vor răsfăța la cuptor într-un sos delicios de roșii cu usturoi. Sunt delicioase, și le putem servi și cu crutoane aromate.

Dacă sunteți în căutare de rețete simple din categoria celor de post, găsiți pe blog o întreagă colecție de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta franțuzească de ratatouille la cuptor.

Bol rotund cu ratatouille la cuptor.

Gătește Ratatouille la cuptor. Rețeta de ghiveci franțuzesc

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

8

Bol rotund cu ratatouille la cuptor.

Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 1 zucchine
  • 1 dovlecel clasic
  • 2 roșii mari
  • 1-2 cepe roșii
  • 450 ml suc de roșii
  • 1 linguriță cu ierburi de Provence
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare și piper
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare

Începem prin a curăța ceapa roșie și usturoiul, apoi le clătim cu apă rece. Tăiem ceapa în rondele, iar usturoiul îl trecem prin presă.

Apoi spălăm dovleceii, vânăta și roșiile. Tăiem și aceste legume în rondele de grosimea celor de ceapă roșie. Le așezăm pe toate pe un platou și presărăm o linguriță de sare peste ele. Le lăsăm la deshidratat aproximativ 30 de minute.

Punem într-un vas termorezistent sucul de roșii, usturoiul, și o lingură de ulei de măsline. Adăugăm și frunzele de busuioc rupte mărunt.

Tamponăm rondelele de legume cu prosoape de hârtie și le așezăm în vas, în formă de spirală, alternând culorile ca un curcubeu.

Le stropim cu ulei de măsline și presărăm deasupra lor ierburile de Provence.

Acoperim forma de copt cu folie de aluminiu si o punem la cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius. Preparăm deliciosul ratatouille la cuptor pentru 30-40 de minute.

Servim deliciosul ghiveci de legume franțuzesc decorat cu pătrunjel verde.

Spor și poftă bună!