Gătește Ratatouille la cuptor. Rețeta de ghiveci franțuzesc
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 1 vânătă
- 1 zucchine
- 1 dovlecel clasic
- 2 roșii mari
- 1-2 cepe roșii
- 450 ml suc de roșii
- 1 linguriță cu ierburi de Provence
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 frunze de busuioc
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper
- pătrunjel verde.
Mod de preparare
Începem prin a curăța ceapa roșie și usturoiul, apoi le clătim cu apă rece. Tăiem ceapa în rondele, iar usturoiul îl trecem prin presă.
Apoi spălăm dovleceii, vânăta și roșiile. Tăiem și aceste legume în rondele de grosimea celor de ceapă roșie. Le așezăm pe toate pe un platou și presărăm o linguriță de sare peste ele. Le lăsăm la deshidratat aproximativ 30 de minute.
Punem într-un vas termorezistent sucul de roșii, usturoiul, și o lingură de ulei de măsline. Adăugăm și frunzele de busuioc rupte mărunt.
Tamponăm rondelele de legume cu prosoape de hârtie și le așezăm în vas, în formă de spirală, alternând culorile ca un curcubeu.
Le stropim cu ulei de măsline și presărăm deasupra lor ierburile de Provence.
Acoperim forma de copt cu folie de aluminiu si o punem la cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius. Preparăm deliciosul ratatouille la cuptor pentru 30-40 de minute.
Servim deliciosul ghiveci de legume franțuzesc decorat cu pătrunjel verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII