Gătește Rețetă de supă rece Okroshka
Timp de preparare
30 min
Porții
6
Ingrediente
- 4 castraveți cornișon
- 5-6 ridichi roșii
- 2 fire de ceapă verde
- 2 cartofi mari, fierți
- 4 ouă fierte, tari
- 150 gr șuncă afumată
- 250-300 ml apă rece
- 600 ml kefir
- 100 gr smântână
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de pătrunjel
- sare și piper, după gust
- opțional, 1-2 căței de usturoi
Mod de preparare
Începem prin a fierbe cartofii în apă cu puțină sare, fără a-i decoji. Îi fierbem până când se pătrund la testul cu furculița.
În același timp și în alt vas, fierbem și ouăle la modul tare. Apoi curățăm ouăle și le tăiem în bucăți mai mici. Curățăm și cartofii și de asemeni îi tocăm în bucăți mai mici.
Spălăm și legumele crude și le tocăm și pe acestea în bucăți mici, apoi tocăm șunca afumată în cuburi.
Amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol. Adăugăm sare și piper după gust, dar și verdeața tocată. Opțional, pentru un plus de gust picant, adăugăm și 1-2 căței de usturoi răzuiți. Apoi turnăm kefirul amestecat cu smântâna. Amestecăm bine ingredientele și diluăm supa Okroshka cu apă rece, atât cât să obținem consistența dorită.
Punem supa rusească la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire. Putem adăuga în timpul servirii și cuburi de gheață.
Spor și poftă bună!
COMENTARII