Ciorbe / Supe

Rețetă de supă rece Okroshka

Pentru că se anunță zile toride în perioada următoare, cu siguranță vă veți întreba cu ce să vă mai răcoriți.  Vă recomandăm o rețetă de supă rece Okroshka, din bucătăria rusească.

Noi am testat-o deseori și tare mult ne place. Este gustoasă, este foarte hrănitoare, dar și foarte hidratantă. Dacă vă place sosul grecesc de iaurt cu castraveți, cu siguranță veți îndrăgi și această supă.

Din aceeași categorie de rețete răcoroase de vară, vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de supă rece de roșii – Rețeta Gazpacho. Este o rețetă de supă rece din bucătăria spaniolă, preparată tot din legume crude.

O altă rețetă care poate fi savurată rece, cât este vara de lungă este rețeta de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi. Are  gust dulce-acrișor și ușor picant și poate fi alegerea perfectă pentru o masă de prânz gustoasă.

Ce conține această rețetă de supă rece Okroshka

Această supă rece de vară se prepară dintr-un amestec de legume crude: castraveți, ridichi roșii, ceapă verde. Dar pentru consistență se adaugă și cartofi fierți, ouă fierte și carne afumată. Ca și lichide se adaugă iaurt sau kefir.

Rețeta originală se prepară cu kvass sau cvas, o băutură fermentată, preparată din apă și pâine de secară învechită. Dar, cum toate rețetele se pot reinterpreta după gustul fiecăruia, a fost reinterpretată și aceasta.

Cvasul poate fi înlocuit cu iaurt, zer, kefir, apă minerală sau bere.

Dacă sunteți în căutarea mai multor rețete de supe reci sau băuturi, găsiți mai multe rețete pe blog.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă rece Okroshka.

Bol cu porție de supă rece, rusească

Gătește Rețetă de supă rece Okroshka

Timp de preparare

30 min

Porții

6

Bol cu porție de supă rece, rusească

Ingrediente

  • 4 castraveți cornișon
  • 5-6 ridichi roșii
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 cartofi mari, fierți
  • 4 ouă fierte, tari
  • 150 gr șuncă afumată
  • 250-300 ml apă rece
  • 600 ml kefir
  • 100 gr smântână
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare și piper, după gust
  • opțional, 1-2 căței de usturoi

Mod de preparare

Începem prin a fierbe cartofii în apă cu puțină sare,  fără a-i decoji. Îi fierbem până când se pătrund la testul cu furculița.

În același timp și în alt vas, fierbem și ouăle la modul tare. Apoi curățăm ouăle și le tăiem în bucăți  mai mici. Curățăm și cartofii și de asemeni îi tocăm în bucăți mai mici.

Spălăm și legumele crude și le tocăm și pe acestea în bucăți mici, apoi tocăm șunca afumată în cuburi.

Amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol. Adăugăm sare și piper după gust, dar și verdeața tocată. Opțional, pentru un plus de gust picant, adăugăm și 1-2 căței de usturoi răzuiți. Apoi turnăm kefirul amestecat cu smântâna. Amestecăm bine ingredientele și diluăm supa Okroshka cu apă rece, atât cât să obținem consistența dorită.

Punem supa rusească la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire. Putem adăuga în timpul servirii și cuburi de gheață.

Spor și poftă bună!